Închide

Documentar interactiv despre castelele din Transilvania lansat în premieră la Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 27, 2019 0 458

Primul documentar web interactiv din Transilvania va fi lansat vineri, la Cluj, la Conferința Castel în Transilvania. Proiectul interactiv face parte din programul Castel în Transilvania și abordează tematica complexă a castelelor transilvănene prin interviuri cu proprietari, administratori de castele și experți, tururi 3D, materiale audio și foto, texte și documente.
Documentarul web se cheamă History is Our Story, www.historyisorstory. ro, a fost regizat de Felméri Cecília, cu finanțare de la Administrația Fondului Cultural Național  și abordează povestea a trei castele din Transilvania. „Trei castele, trei locații, stări și viziuni diferite – totuși o singură poveste: a moștenirii noastre construite, a sute de ani de istorie, a comunităților în continuă transformare și schimbare. Descoperiți toate acestea în History is Our Story, unde tu alegi cum doreșți să explorezi castelele, să vizionezi filmele și să cunoști poveștile din spatele lor”, arată realizatorii.
Prezentarea documentarului interactiv va avea loca la Conferința Castel în Transilvania care debutetază vineri, începând de la ora 10.00, la Universitatea Sapientia din Cluj și este organizată de asociația Grupul Pont.
Pe lângă documentarul web, conferința abordează subiecte care vizează castelele din Transilvania – de la percepția publicului și a comunității locale, la posibilitățile pe care le au proprietarii de castele pentru a le pune în circuitul turistic și a le reabilitata până la nevoia unor colaborări artistice inovatoare pentru revitalizarea patrimoniului construit și a castelelor.
sursa foto: castelintransilvania.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu