Închide

Doar cu motoare electrice pe lacurile Tarnița și Beliș din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - aug. 31, 2020 2 1770

După presiuni ale societății civile, navigația a fost interzisă pe lacurile Tarnița și Beliș din Cluj. Excepție fac ambarcaţiunilor propulsate prin forţă umană, eoliană, precum și cele propulsate cu motoare electrice.

Ministerul Transporturilor a inițiat modificarea hotărârea guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominală şi pe porţiuni a căilor navigabile interioare ale României. Potrivit modificării deja votate în ședința de Guvern, s-a interzis navigația pe cele două lacuri din Cluj, excepție făcând bărcile fără motoare și cele cu motoare electrice.

Consiliul Județean va fi cel care se va ocupa de supravegherea și sancționarea celor care nu vor respecta noile prevederi, cu avizul Autorităţii Navale Române.

Lacul Tarniţa face parte din sistemul de alimentare cu apă a Clujului.

Mii de persoane, activişti de mediu şi şase parlamentari clujeni au cerut de anul trecut interzicerea ambarcaţiunilor motorizate care poluează grav cele două lacuri – surse de apă potabilă pentru clujeni.

Ministerul Transporturilor a tot tergiversat tranșarea situației.

 

2 comentarii

  1. Oare unde putem face sesizari? Numai we asta am vazut cel putin 6 ambarcatiuni (de la pontoane la jet ski si barci de diferite dimensiuni) diferite turand motoarele pe lacul Belis…

  2. Pai stati asa. Sunt 4 lacuri. Pe langa cele doua mai e lacul Somesul cald si Gilau. Aici nu s-au interzis? Pai la ce e util atunci daca nu au interzis si pe cele doua lacuri din aval?

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.