Închide

Doar 1 din 3 candidați din promoțiile anterioare obține medie de trecere la Bacalaureat în județul din țară cu cea mai bună performanță

Educaţie by Mihai Prodan - iul. 12, 2021 0 45

Doar unul din trei candidați din promoțiile anterioare a reușit să obțină medie de trecere la examenul de Bacalaureat în județul din țară cu cea mai bună performanță la acest examen.

Clujul este județul din țară cu cea mai bună rată de promovare a examenului de Bacalaureat în acest an, din România, 85,24%. Totuși, datele Inspectoratului Școlar Județean arată că în ceea ce privește candidații din promoțiile anterioare doar 1 din 3 au reușit să promoveze examenul, respectiv o promovabilitate de 37,81%. Sunt sute de candidați în această situație în Cluj – au fost prezenți la examene, în Cluj, un număr de 365 de candidați din promoțiile anterioare, dintre care au fost respinși peste două sute, mai exact 226. Aproape jumătate dintre aceștia au obținut medii între 5 și 5,99. Să precizăm că această rată de promovare în rândul candidațiilor din promoțiile anterioare este obișnuită – anul trecut rata a fost de 39,28%, iar în urmă cu doi ani – de 36,77%.

”În fiecare an se întâmplă așa”, spune inspectorul școlar general Marinela Marc pentru actualdecluj.ro. ”Sunt elevi de la învățământul seral, mulți nici nu se înscriu la examenul de bacalaureat pentru că pentru ei e suficient certificatul de absolvire a 12 clase. Unii mai încearcă să promoveze și foarte bine că o fac, dar dacă apucă să se angajeze, să lucreze, alocă din ce în ce mai puțin timp pregătirii. O dată rupt contactul cu școala, randamentul e din ce în ce mai scăzut. Dar sunt și dintre ei care nu renunță și reușesc să și promoveze”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.
  • Articole similare