Închide

Directorul festivalului de carte Transilvania, luat la bătaie de un taximetrist, umilit la Urgențe: a stat 5 ore

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 20, 2019 5 2900

Directorul festivalului de carte Transilvania a fost luat la pumni de un taximetrist ieri și a stat ore întregi la Unitatea de Primire a Urgențelor înainte să fie băgat în seamă.
Bota a fost lovit ieri în față de un taximetrist recalcitrant care parcase în fața intrării în curtea casei acestuia și a ajuns la urgența seara la ora 18, ca să fie consultat doar puțin înainte de miezul nopții. „Aseară am plecat la ora 11 de la UPU. Azi mă duc la medicină legală, imediat, să scot certificat medical, după care depun plângere la Poliție”.

Gabriel Bota descrie incidentul: „azi (ieri-n.red.) am fost lovit, înjurat, batjocorit de instituții, înjosit pur și simplu. Este efectiv incredibil ce mi s-a întâmplat, efectiv încă nu pot accepta că se mai poate întâmpla așa ceva în plină zi în mijlocul Clujului. Istoric: dau să ies din curte cu mașina. În mașină eram cu fetița și cu soția. În fața porții este parcat un taxi fără șofer (pe stradă nici o altă mașină parcată, deci loc berechet, peste drum parcare publică aproape goală). Bun. Claxonez, nimic. Aștept, aștept, fetița mea tot mai neliniștită că de ce nu putem pleca. Iar așteptăm, iar nimic. Într-un târziu vine un ceafă-lată cu față de infractor (și sigur cu un trecut sigur de infractor), cu lanțul cu Hesuse la gât și cu șlapi dă marcă în picioare. Omul (până în acel moment încă om) fără nici o treabă (probabil venea de la păcănelele de peste drum). Îi spun, omule, da mașina la o parte că vreau să ies, oare n-ai observat că e curte și poartă? Dar omu devine jeg instant, își dă arama pe față și începe să mă înjure. Adică, stai, cum îmi permit eu să-i atrag atenția că n-a parcat unde trebuie? El are voie oriunde. Că doar e jeg și prost crescut. Apoi dă să-și încoarde mușchii și vine către mașina mea. În acel moment, văzând că am de-a face cu infractori, ies din mașină cu gândul că lângă mine sunt fetița și soția mea care puteau fi puse în pericol. Nici nu mă dau bine jos că, lângă jegos, mai apare nu știu de unde alt jegos. Îmi dau seama că situația poate deveni periculoasă. Dar nici nu-mi termin evaluarea din minte că Jegosul nici nu mai stă pe gânduri și mă lovește fără drept de apel în față. Până să mă dezmeticesc, jegoșii deja s-au urcat în mașini și au fugit!”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

Am vorbit cu el și spune că ieri a stat nu mai puțin de cinci ore la Unitatea de Primire a Urgențelor din Cluj până să fie băgat în seamă, de la ora 18 seara până la ora 23; azi urmează să obțină un certificat medico-legal de la Institutul de Medicină Legală, cu care urmează să depună o plângere împotriva agresorului. Bota adaugă că a reținut numărul de înmatriculare al taximetristului, CJ-02-NFN, „un Ford Focus argintiu break de la Nova Taxi”.

La Unitatea de Primire a Urgențelor, după cinci ore de așteptare, diagnosticul  pus a fost de contuzie pe partea stângă a feței și contuzie la coloana cervicală.

Gabriel Bota e directorul festivalului de carte Transilvania și scriitor.

5 comentarii

  1. Sa fie condamnati penal.Legea taximetriei interzice practicarea profesiei de catre persoane condamnate pentru fapte cu violenta,deci si-au incheiat si cariera de mari taximetristi.Pe viitor e bine sa fie la indemana domnului Bota un spay lacrimogen,se gasesc la magazinele de pescuit,vanatoresti,poate sa vina sa atace si un urs cu ceafa mai lata decat cei doi cocalari ,nu vor avea sanse.Este perfect si legal a fi folosit in scop de autoaparare .Multa sanatate domnului scriitor si il indemn sa vina 30 de minute pe zi la sala de sport unde poate deprinde cateva miscari folositoare,practice pentru anihilarea fulger a agresorilor ,chiar si a celor cu steroizi, eschiva laterala croseu,pas in spate upercut la pateu ,carlig dreapta si in trei secunde problema e rezolvata.Sunt locurile clasice, Cluj,Arena,Big,etc.

  2. Desfiintati Nova Taxi și toate firmele de taximetrie, circulăm toți cu Uberul. Când era interzis Uberul prin ordonanța Pavianului cu Mantie am așteptat o jumătate de oră să vină un taxi. Șoferi cocalari care trăiesc din monopolul de la stat și apoi sparg banii la păcănele.

  3. La urgente exista un sistem de triere, pentru chestii minore termenul de asteptare este functie de numarul de cazuri, numarul de doctoeri, numarul de cazuri mai importante decat cazul tau, samdp. Cam atat se sta asta e

Scrie un comentariu