Închide

Boc promite că până în septembrie, 2020, vor funcționa 4 noi parkinguri

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iul. 20, 2019 0 747

O nouă promisiune din partea primarului Clujului, Emil Boc. Două parikinguri pe strada Primăverii, și alte două pe Mogoșoaia și  în Hașdeu (str. Păstorului), vor deveni funcționale până în spetembrie, 2020. Aceste parkinguri vor oferi un total de 1278 de locuri de parcare. Boc mai spune că așteaptă acordul din partea Ministerului Sănătății pentru a implementa un sistem de staționare a autovehiculelor în imediata vecinătate a Spitalului de Oncologie.

Parkingul de pe strada Primăverii numărul 20 se află în etapa de construire. Terenul alocat pentru acest obiectiv măsoară 1.532 mp. Parkingul va avea un regim de înălțime 2S+P+4E/5E/6E şi o capacitate de 400 locuri, inclusiv locuri destinate persoanelor cu dizabilități deținătoare de autoturisme. Lucrările sunt executate de TCI Contractor General, iar costurile pentru proiectare și execuție sunt sunt 25.507.622,79 de lei, sumă la care se adaugă și TVA-ul. Termenul de finalizare, august, 2020.

Tot pe strada Primăverii, cartierul Mănăștur, la numărul 8, se lucrează la un parking care va avea 266 de locuri. Costurile sunt estimate la 20 de milioane de lei, iar lucrările ar urma să fie finalizate în iulie, 2020.

Pe strada Mogoșoaia, tot în cartierul Mănăștur, ar urma să fie dat în folosință un alt parking de 292 de locuri. Terenul destinat acestui obiectiv – în suprafață de 3.910 mp – este ocupat în acest moment de garaje construite în sistem provizoriu. Edilul promite că parkingul care se va contrui pe acest teren va deveni funcțional până în iulie, 2020. Accesul în acest parking se va face pe str. Emil Cioran, iar ieşirea se va asigura în str. Mogoşoaia.

Cel de-al patrulea parking suparteran  se află în construție, în zona Hașdeu (str. Păstorului 67-69) și ar urma să fie finalizat în septembrie, 2020. Parkingul va avea în total 320 de locuri. Dintre acestea, 238 de locuri vor fi rezervate studenţilor şi cadrelor didactice de la UBB, care vor beneficia de o reducere de 10% din valoarea abonamentelor standard. Restul de 82 de locuri vor putea fi ocupate de alţi şoferi care caută un loc de parcare în zonă. Municipalitatea investește 30 de milioane de lei pentru realizarea acestui parking-ului. Terenul a fost alocat de UBB.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu