Închide

Directorul CNAIR: Tronsonul Târgu Mureş – Ungheni al A3 ar putea fi deschis până la sfârşitul anului, înainte de termenul contractual

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 17, 2021 0 188

Traficul pe tronsonul Târgu Mureş-Ungheni al autostrăzii A3 (9 kilometri din care aproximativ jumătate în regim de autostradă, iar restul – ca drum de legătură cu două benzi pe sens) ar putea fi deschis până la sfârşitul acestui an, susține Cristian Pistol, directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastruturii Rutiere (CNAIR), pe pagina oficială de Facebook a companiei.

 

„După ce am verificat lucrările pot spune că circulaţia pe tronsonul Târgu Mureş – Ungheni al A3 poate fi deschisă până la sfârşitul anului. Trebuia să mă asigur însă că sunt finalizate toate lucrările necesare deplasării în siguranţă pe acest sector de autostradă. Vreau să remarc faptul că proiectul se finalizează înaintea termenului contractual şi se înscrie în buget. În opinia mea, unul dintre motive este şi acela că acest contract a fost unul doar de execuţie, fără să includă şi proiectarea. Astfel constructorul a putut înainta rapid fără să întâmpine greutăţi. Se pare că aceasta este modelul de succes şi de aceea ne-am propus să folosim acelaşi tipar şi pentru alte proiecte. De exemplu pentru A7 – Autostrada Moldova folosim deja acelaşi tipar”, a spus Cristian Pistol, director general CNAIR.

Sectorul Târgu Mureş-Ungheni are o lungime totală de 9 kilometri, din care 4,5 km la profil de autostradă şi 4,7 km, drum de legătură cu două benzi pe sens. Pistol a extimat că, în condițiile în care și lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda va fi deschide până la finalul anului, drumul de la Tîrgu Mureș la Alba Iulia se va derula  în condiţii de siguranţă mult mai mari şi în timpi mult mai scurţi.

„Odată cu deschiderea circulaţiei, municipiul Târgu Mureş va avea asigurată în mare parte o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj-Napoca, Sebeş şi Alba Iulia. Spun, în mare parte, deoarece deocamdată nu este finalizat lotul Cheţani – Câmpia Turzii. Dar în condiţiile în care, tot până la sfârşitul anului, lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeş – Turda va fi deschis pentru circulaţia rutieră drumul de la Târgu Mureş până la Alba Iulia se va desfăşura în condiţii de siguranţă mult mai mari şi în timpi mult mai scurţi. Dacă privim mai în ansamblu, observăm că municipiul Târgu Mureş va avea o conexiune mult mai eficientă cu graniţa de vest a României prin vama Nădlac, chiar dacă deocamdată lipsesc cei 9 km pe A1, în zona Margina – Holdea unde urmează să fie construite tuneluri. Ca informaţie de context, vă pot spune că în acest moment contractul pentru proiectarea şi execuţia tunelurilor din această zonă se află în licitaţie”, a mai arătat directorul CNAIR.

sursă foto: CNAIR Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare