Închide

Director Institutul Inimii Cluj: La Rezidenţiat au rămas 600 de locuri neocupate în specialităţi dificile/ Tinerii vor specialităţi cu mai puţin stres, care pot fi practicate la nivel de cabinet, o activitate care se poate încheia la miezul zilei

Sănătate by Actual de Cluj - ian. 24, 2023 0 187

Directorul medical al Institutului Inimii “Nicolae Stăncioiu ” din Cluj-Napoca, Adrian Molnar, a afirmat că cele 600 de locuri rămase libere la Rezidenţiat sunt cele deficitare pe piaţa medicală din România, dar şi cele foarte dificile, precizând că tinerii se îndreaptă spre specialităţi în care este mai puţin stres, temându-se că nu vor avea unde să lucreze după terminarea specializării.

Adrian Molnar a fost întrebat, luni, la Prima News, de ce există atât de multe de locuri neocupate la Rezidenţiat.
“Am rămas surprins când am auzit că în sesiunea din toamna anului trecut de la Rezidenţiat au rămas aproape 600 de locuri neocupate în specialităţi care sunt şi aşa deficitare pe piaţa medicală din România. Sunt specialităţile care sunt foarte dificile, cum ar fi Terapia Intensivă, medicina de urgenţă, specialităţile chirurgicale în general. Care ar fi explicaţia? Discutând cu colegii mei şi cu persoane din staff-ul DSP-ului de la noi am creionat un scenariu. Cred că acestea sunt specialităţi foarte, foarte dificile şi în perioada de învăţare de specializare, dar mai ales după aceea, practica medicală în aceste specialităţi impun un stres permanent, un consum permanent, o viaţă cel puţin dificilă”, a afirmat Adrian Molnar, citat de news.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu