Închide

Director de parc industrial: „Au negociat și cu Tetarom din Cluj pentru această investiție”. A pierdut Clujul o investiție de 10 milioane de euro?

EconomieTop News by Actual de Cluj - mai 13, 2019 0 734

Directorul parcului industrial Miroslava din Iași, unde ar urma să se deschidă o fabrică de conectori auto, spune că investiția ar fi putut fi deschisă la Cluj.

„Din informaţiile mele, Mennekes a negociat şi cu cei de la parcul industrial Tetarom din Cluj-Napoca pentru această investiţie, însă pentru germani a contat mult să găsească şi forţa de muncă necesară, cred că acesta a fost punctul forte pentru care au ales parcul industrial din Miroslava“, spune Dorel Codină, directorul executiv al Miroslava Industrial Parc, pentru Ziarul Financiar.

 

Acesta se referă la producătorul german de echipamente electrice și electronice Mennekes, cu venituri anuale de peste 100 milioane euro și operațiuni în circa 90 de țări. Înființat în 1935, Mennekes are astăzi circa 1.000 de angajați și fabrici în Germania, Italia, India, Marea Britanie, Franța, SUA, Singapore, Thailanda, Indonezia, China, Rusia. În România firma a fost înregistrată la Cluj în 4 decembrie anul trecut pe strada Ploiești 17-19A. Grupul ar urma să deschidă o fabrică în România, la Iași, o investiție calculată la 10 milioane de euro.

Managerul Jurgen Jackli spunea recent pentru actualdecluj.ro că decizia de a deschide firma în Cluj a fost doar una de moment și că o va muta în Iași. „A fost o soluție temporară pentru că vom deschide o fabrică în Iași și mutăm firma acolo. În Cluj avem sediul central dar îl vom muta în Iași, am deschis în Cluj doar ca să grăbim procesul, deschiderea și administrarea au fost mai rapide aici. Oamenii ne-au spus că foarte multe companii germane s-au deschis în Cluj, de aceea am făcut-o și noi”, a spus el.

Presa din Iași anunța în urmă cu câteva zile că firma vrea să construiască o fabrică lângă Iași, în parcul industrial al comunei Miroslava. „Autoritățile locale au demarat deja o procedură de negociere directă cu grupul Mennekes, conform unei decizii recente Consiliului Local din localitate”, arată Ziarul de Iași.

Compania este cunoscută la nivel global în special pentru conectorul lansat în 2009 pentru încărcarea autovehiculelor electrice. Prizele, conectorii și alte produse ale Mennekes sunt utilizate în peste 90 de țări. În 2014, un încărcător de cuplare  al Mennekes a fost stabilit ca standard la nivel european. Grupul a solicitat o suprafață de 30.000 mp pentru „realizarea unei fabrici de producție în domeniul industriei automotive”. Amplasamentul este în parcul industrial 2 din Miroslava.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare