Închide

Dîncu, replică pentru Boc care a spus că nu trebuie schimbați caii când urci dealul: „În acest moment caii nu mai urcă la deal, coboară la vale. În al doilea rând, caii au devenit mârțoage, deci încă un motiv să-i schimbăm”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 11, 2024 0 195

Lansare cu fast, sâmbătă, pentru candidații social-democrați clujeni la deschiderea campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie. Președintele PSD Cluj, senatorul Vasile Dîncu a ținut să-i transmită un mesaj populistului primar Emil Boc, care zilele trecute îi îndemna pe clujeni să continue să-l voteze,pentru că „nu schimbi caii când urci dealul”. Dîncu i-a transmis lui Boc că acum caii la care face referire au devenit mârțoage, nu mai urcă la deal, coboară la vale.

„Mi-a spus un coleg cum primarul a lansat un îndemn, că nu schimbi caii când urci dealul. Eu îi spun un lucru, în acest moment caii nu mai urcă la deal, doar coboară la vale. În al doilea rând, caii au devenit mârțoage, deci încă un argument că e necesar să schimbăm caii”, a comentat Vasile Dîncu la conferința la care au participat peste 700 de membri ai PSD Cluj.

Candidat pentru un mandat de eurodeputat, Dîncu le-a transmis social-democraților clujeni că au multe de făcut pentru reconstrucția României și a Clujului.

„Cel mai frumos lucru este că v-ați adunat din nou într-o echipa a PSD, ați avut curaj să ieșiți în față, într-un moment de lașitate generală, într-un moment în care oamenii doar așteaptă, se plâng, arată cu degetul, dar nu ies în față să-și asume și nu merg la vot (…). Au trecut 30 de ani de când ne-am luptat să aderăm la NATO, apoi să ne integrăm în UE. Acum generația tinerilor trebuie să ducă acest proiect mai departe, și este și mai complicat acum pentru că trebuie să reconstruim România din mai multe perspective”, le-a transmis Dîncu colegilor de partid.

El a mai spus că nu consideră că România este o țără mică, o putere de mâna a doua, făcând comparație cu unele țări nordice care măsoară cam cât trei, patru județe adunate ale României dar care au știut să se descurce mai bine. În acest context, Dîncu i-a criticat pe actualii eurodeputați români, unii care poartă batistuța la rever (cu trimitere directă la liberalul Rareș Bogdan – n.red), care au permis ca România să nu intre în Schengen.

„Este rușinos ca unii politicieni au acceptat să nu intrăm în Schengen, de exemplu. De aceea spun că este nevoie să facem o grămadă de lucruri în mod diferit. Trebuie să mergem înainte cu reforma României. Colegii noștri, mai ales cei din sud, trebuie să înțeleagă că este nevoie de descentralizare, de regionalizare, și că acest lucru nu înseamnă nicidecum că România s-ar rupe, ci doar că este necesar ca fiecare regiune, județ să-și gestioneze nevoile acasă. Ceea ce trebuie să facem noi, și este și angajamentul meu, e să renegociem anumite lucruri care s-au negociat prost, precum cotele de Apia, de exemplu, să avem alocări egale pentru toată Europa, să renegociem ceea ce înseamnă fonduri de coeziune. Avem multe de făcut și mă interesează în același timp să reprezint Transilvania, care în acest moment se află sub presiunea iliberalismului lui Viktor Orban. Îmi doresc să devin un ambasador al Clujului la Bruxelles, să promovăm un Cluj multietnic, un Cluj al tuturor, nu un Cluj al unui singur partid politic (…)”, a mai spus Vasile Dîncu.

CMF: 21240002

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.