Închide

Aurelia Cristea: Schimbarea este necesară, acum aveți alternativă. Acest primar este o primăriță / Alexandru Cordoș: Acum Clujul e confiscat de orgolii politice. Avem misiunea să construim comunități, iar asta nu se poate face din birouri

ActualitatePoliticaTop News by Actual de Cluj - mai 11, 2024 0 225

PSD Cluj dă un semnal de forță în debutul campaniei electorale pentru alegerile locale și europarlamentare din 9 iunie, lansând candidații în cadrul unui eveniment fastuos care a adunat, sâmbătă, în sala Casei de Cultură a Studenților din Cluj Napoca, peste 700 de membri de partid din întreg județul.

Candidata pentru Primăria Cluj Napoca, Aurelia Cristea a ținut să sublinieze că momentul schimbării a sosit la Cluj Napoca și că în acest moment există alternativa.

„Schimbarea este necesară, alternativă există, sunt sigură ca majoritatea clujenilor se regăsesc în proiectul nostru, sunt sigură că le putem câștig încrederea, că putem să arătăm că progresăm, că suntem un oraș modern cu adevărat european. Un lucru este cert, dincolo de competiția electorală, viitorul Clujului este cel al solidarității sociale, al incluziunii și al egalității de șanse. Viziunea noastră va fi cea câstigătoare”, le-a transmis Cristea colegilor ei.

Ea le-a cerut social-democraților să vorbească peste tot, cu familiile lor, cu prietenii, vecinii și să prezinte proiectul PSD.

„Doamnelor, cu mine veți avea parte de respect si reprezentare. Domnilor, în mine veți avea un partener de cursă lungă și de caracter, care-și respectă cuvântul. Acest primar este o primăriță! Vă îndemn să îndrăzniți să veniți alături de mine iar în 9 iunie să votați pentru un Cluj curat, frumos, respirabil, apropiat de cetățenii săi”, a spus Aurelia Cristea.

Candidat la președinția Consiliului Județean Cluj, Alexandru Cordoș a transmis că a intrat în competiția electorală pentru că „a îndrăznit să vrea mai mult, pentru fiecare dintre noi cei care locuim și iubim acest județ”. Cordoș spune că a constat în ultimii ani, din postura de consilier județean, că s-au pierdut legăturile dintre oameni si administrația public.

„(…) Oamenii nu pot fi tratați doar ca o sursă de venit. Administrația trebuie să fie în slujba cetățenilor de fiecare dată. Noi cei din administrație trebuie să devenim parteneri reali ai cetățenilor, să le facilităm accesul la servicii publice de calitate, infrastructură, sănătate, educație, servicii sociale, sau servicii din domeniul economic. Din poziția de președinte al Consiliului Județean îmi doresc să redăm Clujul oamenilor. Acum Clujul nostru e confiscat de orgolii politice. Noi avem misiunea să construim comunități, iar asta nu se poate face din birouri cu strategii scrise pe genunchi. Sunt comune în care strategiile arată ca trase la indigo, în multe cazuri e schimbat doar titlul. Eu cred că un plan strategic pleacă de la identificarea nevoilor concrete cu care se confruntă oamenii în fiecare comunitate în parte. În ultimele luni am străbătut județul de la un capăt la celălalt, iar printre altele oamenii mi-au spus că n-au cum să se deplaseze. Dacă nu dețin mașină personală, cu greu pot ieși din comunele/satele lor. Astfel mi-am dat seama că e nevoie de o companie de transport în comun, înființată în parteneriat public-privat, că e necesar sa existe linii de de legatură între aceste comunități. Am mai realizat că satul începe să îmbătrânească pentru că tinerii din lipsă de perspectivă se îndreaptă spre aglomerări urbane sau pleca pribegi spre alte țări, pentru că nimeni nu face nimic pentru ei, iar bătrânii lor rămân rătăciți prin porți să-i aștepte să revină acasă (…)”, a spus Cordoș în discursul său.

CMF: 21240002

Nici un comentariu

Scrie un comentariu