Închide

Dîncu: În acest moment nu avem în niciun fel opțiune pentru stagiul militar obligatoriu, dar avem un proiect pentru stagiu voluntar

Sinteză știri naționale by Actual de Cluj - ian. 31, 2022 0 76

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a declarat, într-un interviu difuzat duminică de Prima TV citat de g4media.ro, că în acest moment autoritățile nu au în vedere reintroducerea stagiului militar obligatoriu, dar este în discuții un proiect pentru stagiu voluntar.

„În acest moment nu avem în niciun fel opțiune pentru stagiul militar obligatoriu”, a afirmat Vasile Dîncu, dar a admis că au fost discuții pe această temă.

Ministrul Apărării a precizat însă că se discută un proiect pentru stagiul militar voluntar, iar cei care se vor înscrie vor primi circa 2.700 de lei pentru perioada în care fac stagiul, iar ulterior o soldă de aproximativ 1.500 de lei atunci când nu sunt convocați.

„Avem o formulă pe care vom lansa în viitor pentru tinerii care vor să facă un stagiu de pregătire militară şi să ştiţi că sunt mulţi, am primit pe Facebook, după ce am vorbit despre asta, am primit sute de mesaje. E un alt tip de armată, e armată mai pe termen scurt. S-ar putea să fie şi stagii mai scurte şi mai multe într-un an sau doi sau maxim trei luni de zile, vom vedea”, a explicat Vasile Dîncu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare