Închide

Din patru cabinete de vaccinare Covid la Gherla funcționează unul

Din județ by Actual de Cluj - ian. 29, 2021 1 253

 

În etapa a doua a vaccinării în masă, care a început pe 18 ianuarie, s-au vaccinat împotriva Covid-19 până duminică un număr de 451 de persoane, la centrul deschis în sala de sport a liceului Kemeny Zsigmond din Gherla, a declarat viceprimarul Paul Măhălean. Este vorba despre persoanele cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Pe platforma online pentru înscriere la vaccinare nu se mai pot face programări la Gherla decât după data de 24 martie 2021. Aceasta se datoreaza numărului limitat de vaccinuri, dar și pentru că la centrul din oraș s-au programat persoane din alte localități, cum sunt Cluj-Napoca, Florești sau Câmpia Turzii. „Așa a decis Ministerul Sănătății, prin DSP. Și noi am fost nemulțumiți, dar n-am avut ce face”, a precizat Măhălean. „Inițial ne-au informat că se pot vaccina la Gherla cei din oraș și din nouă comune apropiate. Dar pe platforma de programare s-au putut înscrie și persoane din alte părți”.

În aceste condiții, unii locuitori dornici să se vaccineze mai devreme s-au înscris pentru vaccinare la rândul lor în alte centre, chiar și din alte județe, unde au găsit locuri libere, cum ar fi de exemplu la Tg. Lăpuș, în Maramureș, arată gherlainfo.ro.

Un comentariu

Scrie un comentariu