Închide

27 de milioane de euro va costa modernizarea minei Iosif din Salina Turda

Din județ by Actual de Cluj - ian. 27, 2021 0 195

Modernizarea minei Iosif sau Sala Ecourilor cum este ea cunoscută și redarea spre circuitul turistic va costa aproximativ 27 milioane de euro.

Primarul Matei Cristian a prezentat Asociației Române pentru Smart City (ARCS) proiectele propuse în sectorul turistic. Printre acestea și modernizarea minei Iosif din Salina Turda.

„Am avut 700.000 de vizitatori pe an la Salina Turda, obiectiv turistic de importanță mondială. Există un studiu de fezabilitate pentru noua etapă de dezvoltare a obiectivului, deschiderea Minei Iosif, care presupune o investiție de 27 de milioane de euro. Proiectul pare ceva science fiction, dar va dubla capacitatea de vizitare a salinei: va fi simulat un râu cu apă sărată, lumea se va plimba printre imagini holografice cu uriași istorici. Noul ascensor va urca până pe coama dealului, acolo va fi un foișor unde se vor comercializa suveniruri, va fi o capelă, iar din acest loc alt lift va duce, la vechea salină, într-un circuit”, a spus primarul turdean, citat de turdanews.net.

Arhitecții care se ocupă de proiectul minei Iosif spun că vor fi lucrări atât în interiorul minei, cât și la suprafață. În interiorul minei vor fi mai multe lifturi, iar pe pereți vor fi puse diverse obstacole, pentru a constitui un parc de aventură. De asemenea, în zona liftului va fi amenajat și un balcon panoramic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare