Închide

Digger Contractors, firma fostului cameraman a lui Boc, vrea să ridice 5 blocuri cu 120 de apartamente în Apahida, într-o zonă industrială din localitatea Sânnicoară

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 23, 2021 0 2016

Un ansamblu cu 5 blocuri urmează să fie amenajat pe un teren de peste 1,1 hectare din comuna Apahida, într-o zonă industrială/depozitare din comuna Apahida. Proiectanții de la Made By au obținut avizul de oportunitate pentru a schimba încadrarea terenului pentru funcțiunea de locuințe și urmează să revină cu Planul Urbanistic Zonal.

Ansamblul de 5 blocuri cu parter, trei etaje și etaj retras, fiecare a câte 24 de apartamente, urmează să fie edificat la limita zonei de locuințe din Sânnicoară, comuna Apahida, lângă un ansamblu imobiliar  cu 9 blocuri și 298 de apartamente, deja existent, după cum au arătat proiectanții.

Beneficiarul investiției este Digger Contractors, legată de numele fostului cameraman al primarului Emil Boc, Ovidiu (Didu) Moldovan, firmă care a construit masiv pe Brâncuși în Cluj-Napoca, are proiecte controversate în oraș și a mai iscat controverse în comisia de urbanism a județului (înainte să fie condusă de Tișe) după ce specialiștii nu au fost de acord să edifice locuințe pe Calea Baciului.

Pentru investiția din Apahida, faza de oportunitate discutată la ședința din 23 iunie a fost aprobată prin grija președintelui CJ Cluj, Alin Tișe, cel care prezidează comisia de urbanism.

Arhitectul șef al județului, Claudiu Salanță dar și specialiștii din comisie au cerut ca viitorul ansamblu să aibă o funcțiune de învățământ, să nu îngrădească dezvoltarea unei parcele vecine sau să reconfigureze accesul propus din drumul național. Arhitectul Vlad Negru a mai arătat că în varianta propusă, ansamblul nu va putea fi avizat deoarece contravine normelor sanitare, fiind la o distanță mai mică de 500 de metri de o balastieră din zonă.

Tișe a ținut să remarce că acest aspect nu e un impediment, doar că e nevoie de studii aprofundate. Inițial, Tișe a vrut să inducă ideea că balastiera n-ar exista sau ar fi ilegală. Arhitecta Miruna von Schönberg a recunoscut că nu a studiat îndeaproape vecinătatea cu balastiera, dar că o va avea în vedere. Despre parcela vecina, proiectanta a arătat că proprietarul nu a dorit să o vândă și că pe ea vrea să amenajeze parcări.

În discuție a intervenit și primarul din Apahida care a spus că în cel mult două luni se va adopta Regulamentul nou de urbanism al comunei potrivit căruia se vor cere un loc și jumătate ca parcare pentru un apartament și a recomandat proiectanților să aibă în vedere și respectivul aspect.

Cei din comisie au indicat ca, oricum, legea impune ca documentațiile deja avizate pe regulamentul vechi să se subscrie acestuia.

În final, Tișe a supus la vot acordarea unui aviz favorabil, cu mențiunile cerute de cei din comisie iar votul a fost pentru. 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu