Închide

Axă nouă pentru traficul din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 24, 2021 1 2731

Modernizarea zonei Mărginașă-Calea Mănăștur-Uzinei Electrice a fost aprobată de Consiliul Local la nivel de proiect de urbanism.

Documentația are în vedere lărgirea trotuarelorși amenajarea de piste pentru bicicliști pe Calea Mănăștur, dar și păstrarea celor patru benzi existente în prezent pe această arteră.
Prin Planul Urbanistic Zonal aprobat săptămâna aceasta de consilierii locali se creează și o rută directă între cartierele Grigorescu și Zorilor prin crearea unei noi artere între strada Uzinei Electrice și Calea Mănăștur sau prin lărgirea străzii Mărginașă la intersecția cu zona Calea Mănăștur. Pentru realizarea vor fi expropriate 25 de imobile din domeniul privat și 23 care aparțin unor instituții publice.
Valoarea totală a investiției a fost evaluată la 54 de milioane de lei și mai cuprinde modernizarea străzii Oțetului și construirea unui pod nou peste Canalul Morii.

Ne propunem să facem o străpungere pe străzile Oțetului și Uzinei Electrice, astfel încât să decongestionăm și strada Coșbuc și cred că cu această intersecție și cu această nouă stradă vom reuși să descongestionăm și Piața Lucian Blaga, pentru că oferim o alternativă șoferilor care coboară din Zorilor în centru sau vor să ajungă în Grigorescu”, a arătat viceprimarul Dan Tarcea, citat de radiocluj.ro

Lucrările de modernizarea a Căii Mănăștur și lărgirea străzilor Mărginașă și Oțetului urmează să fie scoase la licitație. Lucrările sunt estimate să dureze doi ani de zile.

Un comentariu

  1. Nu nu, asta odata ca nu e axa si apoi nu va fi gata in urmatorii 2-3 ani. Inteleg titlul asa ca momeala dar fix asta e fake news. Omul citeste in diagonala si ramane cu ideea ca “se fac lucruri” la Cluj.
    Strapungeri si alte avioane cand defapt e o mizerie care va intersecta Calea Manastur cu semafoare, cozi etc ca doar nu face pasaj din marginasa peste Calea Manastur.

Scrie un comentariu

Articole similare