Închide

”Diasporic”, expoziție și masă rotundă la Centrul de Interes, expun nouă artiști de renume internațional

Cultură by Actual de Cluj - mai 31, 2023 0 182

”Diasporic”, expoziție și masă rotundă la Centrul de Interes, expun nouă artiști de renume internațional.

”Diasporic” este o expoziție amplă dedicată exilului și felului în care artiștii mențin legături, pe plan simbolic și metaforic, cu țara de origine. Cei nouă artiști care expun și curatorul, care trăiesc și lucrează în afara granițelor țărilor de origine, sunt nume de referință ale artei contemporane internaționale, după cum arată centrul expozițional.
Vernisajul expoziției ”Diasporic” va avea loc miercuri 7 iunie între orele 18 și 22, la Centrul de Interes de pe strada Fabricii de Chibrituri 9A din Cluj-Napoca. După vernisaj expoziția va putea fi vizitată din 8 iunie până în 29 iulie, de marți până sâmbătă, între orele 16 – 19, iar intrarea e liberă.
Vernisajul va fi urmat joi 8 iunie, de la ora 18, de o masă rotundă în jurul tematicii expoziției, la care vor participa Ami Barak – curator și critic de artă independent, Decebal Scriba – artist, Dana Fabini – artist și profesor universitar la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, Vlad Țoca – profesor universitar la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, iar Benoît Bavouset – consilier de creație și educație artistică în cadrul Ministerului Culturii din Mamoudzou, Mayotte, și Bogdan Ghiu – scriitor, eseist și traducător, vor participa la masa rotundă virtual.

Curatorul Ami Barak s-a născut în România și trăiește și lucrează în Franța. Selecția sa îi include pe artiștii Adel Abdessemed – născut în Algeria, trăiește și lucrează în Franța, Mircea Cantor – născut în România, trăiește și lucrează în Franța, Gaëlle Choisne – născută în Franța, trăiește și lucrează în Franța și Germania, Latifa Echakhch – născută în Maroc, trăiește și lucrează în Elveția și Franța, Hana Miletić – născută în Croația, trăiește și lucrează în Belgia, Melik Ohanian – născut în Franța, trăiește și lucrează în Franța și Statele Unite ale Americii, Ana Prvački – născută în Serbia, trăiește și lucrează în Statele Unite ale Americii și Germania, Decebal Scriba – născut în România, trăiește și lucrează în Franța și Daniel Otero-Torres – născut în Columbia, trăiește și lucrează în Franța.

Trei dintre artiștii expozanți sunt laureați ai Premiului ”Marcel Duchamp”, cea mai importantă distincție pentru artă contemporană în Franța, iar toți cei nouă artiști au expus în marile muzee și bienale de artă ale lumii: Veneția, São Paulo, Gwanju, precum și în Muzeul de Artă Modernă MoMA din New York sau Palais de Tokyo din Paris.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu