Închide

Dezastru la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, în Cluj – doar 1 din 3 candidați au obținut medii de trecere, înainte de contestații, din promoțiile anterioare doar 1 din 4

Educaţie by Actual de Cluj - aug. 31, 2022 0 124

Dezastru la sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat, în Cluj – doar 1 din 3 candidați au obținut medii de trecere, înainte de contestații.

În județul Cluj, rata de promovare a examenului naţional de bacalaureat, sesiunea august-septembrie 2022, este de 34,64 %. Procentul de promovare este calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi – în Cluj a fost vorba de un singur astfel de caz, un candidat a fost eliminat din examen după ce i-a sunat alarma la telefon.

Astfel, din totalul celor 229 candidați promovați în această sesiune a examenului național de bacalaureat, 172 fac parte din promoţia curentă, iar 57 aparțin promoţiilor anterioare. Rata de succes pentru promoția curentă, 2021 – 2022 este de 36,83 %. În cazul promoțiilor anterioare, procentul candidaților promovați este chiar mai mică, de 29,38 %, adică puțin peste un sfert.

Amintim că la Cluj pentru susținerea examenului de bacalaureat în sesiunea din august – septembrie s-au înscris 802 de candidați, dintre care doar 661 s-au prezentat – 467 candidați din promoția curentă și 194 din promoţiile anterioare. Rezultatele înainte de contestaţii au fost afișate astăzi la amiază în cele patru centre de examen organizate la nivelul județului Cluj şi pe pagina web dedicată,.

Eventualele contestații pot fi depuse astăzi, în centrele de examen, până la ora 18, sau pot fi transmise prin mijloace electronice. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate sâmbătă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu