Închide

Despre negocierile privind închirierea spitalului privat Polaris

ActualitateAdministrațieSănătateTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 03, 2020 0 1056

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, transmite că a ajuns la un acord cu reprezentanții spitalului Polaris, privind închirierea unității medicale care va fi introdusă în gestiunea Spitalului de Boli Infecțioase. „Închiriem pentru 6 luni, iar reprezentanții Spitalului Polaris ne-au asigurat că vor accepta tariful pe care-l va aprecia evaluatorul nostru”, a transmis Tișe pentru Actual de Cluj. Liderul administrației județene a mai adăugat că managerii Spitalului de Boli Infecțioase s-au deplasat deja la Spitalul Polaris pentru a pregăti fluxul de personal medical, precum și programul de preluare a pacienților infectați cu COVID-19.

Spitalul Polaris este o unitate medicală de recuperare, construită cu fonduri exclusiv private, în localitatea Suceagu (comuna Baciu). În contextul pandemiei de COVID-19, din 23 martie activitatea Spitalului a fost suspendată de autorități. Inițial,  Alin Tișe a sugerat în spațiul public că a preluat Spilatul Polaris în regim de rechiziționare, pentru a-l alipi Spitalului de Boli Infecțioase, unitatea medicală aflată în administrarea Consiliului Județean Cluj. Ulterior, în cadrul ședinței publice a Consiliului Județean a informat că proprietarii Spitalului Polaris sunt dispuși să pună imobilul la dispoziția autorităților, cu tot echipament și personal, doar în regim de închiriere. „Având în vedere investițiile majore realizate în acest obiectiv medical, precum și situația critică cu care ne confruntăm toți în aceste momente, mai cu seamă că reprezentanții Spitalului Polaris s-au văzut nevoiți să-și suspende activitățile medicale de recuperare, am considerat că echitabil este să preluăm imobilul în regim de închirie, pentru șase luni. Consilierii județeni au fost de acord, în câteva zile vom comanda o evaluare care ne va determina un tarif rezonabil. Pot să vă spun că reprezentanții Polaris s-au arătat cât se poate de deschiși, asigurându-ne că vor accepta tariful pe care-l va impune evaluatorul nostru. În câteva zile se va stabili tariful, dar între timp unitatea medicală e pregătită să preia pacienții cu COVID-19”, a comentat Tișe.

Consiliul Județean s-a angajat să suporte costurile de funcționare ale unității medicale pe toată perioada cât aici vor fi tratați pacienții cu COVID-19. Tișe a subliniat că s-a optat pentru Polaris tocmai pentru că, în Cluj, era singurul spital modern scos din circuit (cu activitate complet suspendată). Spitalul – având toate dotările necesare, precum și un echipament medical performant – a fost acceptat inclusiv de la nivelul Comitetului pentru Situații de Urgență – ca soluție viabilă în procesarea și tratarea pacienților cu Coronavirus, mai ales că în perioada următoare se estimează o creștere a numărului de persoane infectate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.