Închide

Despre candidatura „jurnalistului” Rareș Bogdan la europarlamentare

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 07, 2019 0 450

Candidatura lui Rareș Bogdan la alegerile europarlamentare, din postura de realizator de emisiuni tv, nu e văzută neapărat ca o eroare de către eurodeputatul ALDE, Renate Weber, care a arătat că la nivelul Parlamentului European mai sunt destui eurodeputați, foști jurnaliști, și că nu aceasta ar fi problema. Renate Weber a sugerat că problema trebuie căutată la individ, ironizându-l pe Rareș Bogdan pentru duplicitatea de care a dat dovadă de-a lungul activității sale de așa zis jurnalist. „De exemplu, eu de domnul Rareș Bogdan îmi aduc aminte și de perioada în care era foarte partizan cu PSD.  Imparţial ca tot românul, el a ţinut cu toţi. Sigur, în Parlamentul European am mulţi colegi care provin din presă. Şi unii sunt foarte buni. De aceea consider că trebuie să te uiţi la fiecare caz în parte”, a comentat Weber.

Reamintim că Rareș Bogdan se află pe locul 1 pe lista candidaților PNL la alegerile europarlamentare, care vor avea loc în 26 mai, și că acesta, în ultimii doi ani, a făcut, în cadrul emisiunilor sale de la Realitatea TV, o campanie asiduă în favoarea liberalilor și a  președintelui României, Klaus Iohannis.

Ironia Renatei Weber (candidata ALDE pentru un nou mandat de eurodeputat) a fost susținută și de președintele organizației ALDE Cluj, Steluța Cătăniciu. Aceasta a rememorat episodul alegerilor parlamentare din 2012, când se vehicula că jurnalistul Rareș Bogdan era  preferatul USL  (Alianța PSD – PNL) pentru un mandat de deputat pe un celebru colegiu al Clujului, râvnit de toți politicienii clujeni. „Domnul Bogdan era preferatul USL drept candidat pentru cel mai râvnit colegiu din Cluj-Napoca, Colegiul 3. În 2012, ne-am bătut câţiva pentru a ocupa acest Colegiu, iar discuțiile erau că Rareş Bogdan ar fi cel mai potrivit. Apo, nu știu dinc e motiv, a renunțat”, a declarat Steluţa Cătăniciu.

În 2012, Rareș Bogdan a fost propus de Crin Antonescu pentru un mandat la Camera Deputaților, pe cel mai râvnit colegiu al USL din municipiul Cluj-Napoca, Colegiul 3. Fostul realizator tv – după ce a lăsat impresia că ar putea candida – a făcut, ulterior, anunțul neimplicării sale în alegeri, în cadrul unei emisiuni pe care o prezenta împreună cu jurnalista Andreea Crețulescu.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.