Închide

Deși s-au făcut presiuni să fie înlocuit din funcția de rector al USAMV, Cornel Cătoi a câștigat alegerile pentru un nou mandat cu 53%

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 01, 2024 0 1450

Profesorul Cornel Cătoi a fost ales, din nou, în funcția de rector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Alegerile au avut loc în 1 februarie.

Rectorul USAMV confirmă pentru Actual de Cluj că a câștigat un nou mandat la șefia universității clujene, obținând 53% din voturile exprimate. Deși a existat o întreagă propagandă pentru îndepărtarea lui din funcție, Cătoi a reușit să-și păstreze funcția.

Pentru funcția de rector a mai candidat fostul prorector Leon Munteanu, subaltern de partid la Forța Dreptei (partid fondat de Ludovic Orban) și susținut de Adrian Oros cel care conduce partidul în Cluj și care a candidat, de ademenea, pentru o funcție în senatul USAMV la alegerile din 1 februarie.

Adrian Oros intenționa să candideze pentru șefia Senatului USAMV, însă nu a mai candidat.

Oros l-a susținut pe subalternul de partid Leon Muntean pentru funcția de rector, ca paravan la manevrele imobiliare plănuite în cazul în care această echipă ar fi reușit să acapareze conducerea universității. De menționat că Leon Muntean este fiul lui Leon Sorin Muntean, omul care a condus USAMV-ul în anii 90 și cel care a înstrăinat pentru prima dată suprafața de 10 hectare de teren pentru construcția Cora. Detalii mai jos:

Samsarii imobiliari care vor să preia conducerea USAMV-ului pentru a pune mâna pe terenurile valoroase deținute de universitate în zona Cora și Florești

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare