Închide

Deși recunoaște că nu i-a trecut supărarea Schengen, primarul Emil Boc spune public că, de fapt, a salvat clădirea BCR, cumpărată recent de Primărie cu 5,8 milioane de euro, din mâna austriecilor: „E o investiție care rămâne în patrimoniul Primăriei, la noi și nu la ei și oricând poate fi folosită în interes public”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - dec. 15, 2022 0 216

Primarul Emil Boc a spus public că se simte în conutinuare umilit și că nu i-a trecut supărarea generată de decizia Austriei de a votat împotriva primirii României în spațiul Schengen. El a ținut să clarifice și poziția sa legată de decizia recentă a Primăriei de a cumpăra de la BCR o clădire din centrul Clujului cu 5,8 milioane de euro.

 

“Nu am fost la ședința de Consiliu Local. Am văzut o intervenție a unui consilier de la USR, domnule, de ce cumpărați o clădire de la austrieci. Dacă Dacă nu cumpăram, satisfăceam  interesele Austriei. Mi-ar fi aruncat toată lumea că «Domnule, ai avut ocazia să iei din mâna austriecilor clădire fanion a Clujului și în loc să o iei ai lăsat-o în mâinile austriecilor». Ei așa o privesc. Nu sunt împotriva abolirii democrației. Și dacă vrei să recuperezi Petrom, nu îl recuperezi pe gratis ci potrivit legilor democrației. În primul rând, clădirea e la noi, nu la ei.  Și în al doilea rând, era și argumentul că uite ce face primarul, ține oamenii în corturi, pentru că anul viitor trebuie să îi mutăm pe cei de la Direcția de Impozite și Taxe de pe Bulevardul Eroilor nr. 1, pentru că acea clădire trebuie reabilitată din temelii pentru că se prăbușește și trebuie mutați toți oamenii de acolo. Unde să îi pun? În corturi, pentru că nu am altă clădire disponibilă în Cluj-Napoca? Trebuie mutați într-o clădire decentă care să fie funcțională. Aceată clădire este decentă și ne permite continuarea imediată a activităților. Am văzut demagogia aia a unui consileir local și am vrut să o lămuresc acum. Am văzut și că domnul Tarcea i-a răspuns cu diplomație la ședința Consiliul Local. Prețul a fost negociat de comisie, stabilitde Consiliul Local. N-am participat eu la așa ceva. Dacă proiectul metroului merge mai departe și centrul pentru cetățeni trebuie mutat într-o clădire funcțională imediat. Acest proiect al metroului este pe termen mai lung. E o investiție care rămâne în patrimoniul Primăriei, la noi și nu la ei și oricând poate fi folosită în interes public”, a declarat Emil Boc la Napoca Live.

Depre declarațiile recente ale președintelui României Klaus Iohannis potrivit cărora președintele a declarat public că nu va exista un boicot al statului român și al autorităților publice din România la adresa Austriei, după ce Viena a blocat aderarea țării noastre la Schengen, primarul Emil Boc a ținut să spună că el va face ce simte.

„Româniia care se întorc acasă de sărbători nu merită să stea în vămi pentru nesimțirea unui politician care sigur va pleca din funcție. (…) Fiecare să facă ceea ce simte în cadrul legal pe care îl are. Eu mă simt umilit. Cu  benzina, cu băncile, fiecae să facă ce simte. Avram Iancu a fostr trădat o dată, însă istoria l-a răzbunat (…) În continuare trebuie să utilizăm inteligența, clamul, diplomația, armele Uniunii Europene, dar și fermitatea. Să convingem Austria, să negociem, cu arme egale dar nu cu căciula pe cap”, a mai spus primarul Emil Boc la Napoca FM.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu