Închide

Descoperire rară în județul Cluj. Morminte ce datează de acum 7000 de ani, pe un șantier din Iclod

ActualitateIstorieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - sept. 16, 2021 0 197

Descoperire arheologică importantă în zona Clujului. Rămășițele unor oameni din Neolitic sau Noua Epocă a Pietrei au fost găsite pe un șantier din Iclod,

Au aproximativ 7.000 de ani, spun experții care le vor analiza cu atenție, pentru a afla ce obiceiuri aveau și cum trăiau acești oameni.

Mormintele, găsite pe o suprafață de o jumătate de hectar, în apropiere de Iclod, chiar lângă șosea, datează din perioade diferite.

Pe un teren urmează să fie construit un service pentru camioane. Arheologii au descoperit aici 7 morminte de inhumație neolitice, dar și 5 morminte de incinerație celtice.

Până acum, arheologii au stabilit că rămășițele mai vechi aparțin unui adolescent și unor adulți. Toți sunt din aceeași specie, Homo Sapiens, și aveau deja aceleași trăsături că noi.

Paul Pupeză, arheolog Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei: ”Acum 7.500 de ani avem cea mai nouă Epocă a Pietrei, Neoliticul, sunt comunități care au o cultură materială similară, dar nu cunoaștem numele acestor comunități, pentru că nu a fost cine să scrie despre ele”.

Mai multe AICI

Nici un comentariu

Scrie un comentariu