Închide

Desant de miniștri azi la Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - oct. 15, 2015 0 505

Desant la nivel înalt astăzi la o universitate din Cluj, ce aniversează azi aproape un secol și jumătate: miniștri și foști miniștri s-au perindat prin instituția de învățământ.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj aniversează azi 145 de ani de la înființare, iar la evenimentele pregătite azi au venit între alții ministrul Agriculturii Daniel Constantin, ministrul Educației și Cercetării Sorin Câmpeanu, ministrul Tineretului și Sportului Gabriela Szabo, dar și vicepreședintele Academiei Române, academicianul Cristian Hera, precum și fostul ministru al Agriculturii și Comisar European pentru acest portofoliu Dacian Cioloș, absolvent în 1993 al USAMV.

Cioloș e acum consilier special pe probleme de agricultură al președintelui Comisiei Europene și a primit azi și titlul de Professor Honoris Causa al universității pe care a absolvit-o la Cluj în urmă cu 22 de ani. Panoplia de miniștri a avut program încărcat azi: doar la USAMV au ținut prelegeri, conferințe și discursuri. În Aula Magna a USAMV a fost program încărcat de discursuri în această dimineață: desfășurătorul arăta că acestea încep la ora 10 și se încheie la ora 12.10 cu un program muzical, iar în aceste două ore și zece minute urmau să cuvânte nu mai puțin de 21 de persoane.
În aceeași sală, după o pauză de cafea, urma timp de o oră ceremonia de decernare a titlului de Professor Honoris Causa către Dacian Cioloș, ceremonie ce s-a prelungit mult peste program, fapt ce a decalat conferința de presă programată la ora 13.30 cu mai bine de o jumătate de oră.

Cohorta de oficialități a vizitat după conferința de presă Institutul de Științele Vieții al USAMV, un centru de cercetare construit cu bani europeni.

Să mai spunem că, o dată ajunși la Cluj, miniștrii de la București au avut și alt program – ministrul Educației Sorin Câmpeanu, de exemplu, s-a întâlnit cu inspectorii școlari generali din cele zece județe din Ardeal. Mâine Câmpeanu a programat inaugurarea unei grădinițe, în satul Copăceni din comuna Săndulești.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Tags