Închide

Deputatul PNL de Cluj, Sabin Sărmaș, despre deblocarea și aprobarea tehnologiei 5G în România

ActualitateITPoliticaTop News by Actual de Cluj - mart. 02, 2021 0 328

Parlamentarul clujean Sabin Sărmaș, reprezentant PNL și președintele Comisiei pentru Tehnologia Informației din Camera Deputaților, a vorbit la DCNews despre mai multe proceduri legislative în demersul digitalizării României, inclusiv despre aprobarea tehnologiei „5G” pentru comunicațiile mobile fără fir (wireless).

„O lege importantă este Codul Comunicațiilor și celebrul 5G care, odată adoptate vor debloca practic acest demers tehnologic extrem de important, de a avea 5G în România. Acestea sunt prioritățile. (…) Deblocăm 5G cu siguranță, suntem într-un dialog permanent cu instituțiile guvernamentale și cu ANCOM, așteptăm Codul comunicațiilor, așteptăm legea 5G, care nu va sta prea mult pe aici, trebuie adoptată pentru a avea tehnologie 5G, e un aspect fundamental.”, a comentat Sărmaș în cadrul evenimentului „Digitalizarea României, prioritate ZERO”, citat de DCNews

Deputatul clujean a mai spus că Uniunea Europeană e un sprijin real pentru România în hățișul legislativ.

„Uniunea Europeană ne-a ajutat, de exemplu, prin reglementarea accesului la acel registru de baze de date. Este vorba despre interoperabilitate în limbajul Uniunii. Ca priorități, România are și legea semnăturii electronice, care va fi dată în contextul unei revizuiri a Regulamentului european 910, o lege care stă în băncile Parlamentului de vreo 3 ani. (…) Vorbeam și de legea cloud-ului guvernamental  care momentan este blocată. Vedem, dacă Autoritatea pentru Digitalizarea României și Ministerul nu vor reuși să o deblocheze poate reușim să o asumăm de la nivel parlamentar”, a spus Sărmaș.

Sursa Foto: Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu