Închide

Deplasările după ora 20, interzise în Cluj-Napoca după ce incidența depășește 7,5 cazuri la mie. Magazinele se închid la ora 18

SănătateTop News by Mihai Prodan - apr. 01, 2021 0 874

Incidența infecției cu coronavirus a depășit azi pragul critic de 7,5 cazuri la mia de locuitori în Cluj-Napoca, prag de la care se impun restricții considerabile de circulație în unitatea administrativ-teritorială care îl depășește. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, forul care decide astfel de restricții, a decis să aplice astfel de restricții azi în Cluj-Napoca și opt alte UAT-uri din județ. Decizia a fost luată în urmă cu puține momente.

CJSU s-a reunit azi și a decis restricții – sau după caz relaxarea acestora – în mai multe unități administrativ-teritoriale din Cluj unde incidența infecției s-a modificat. Sunt afectate de restricții opt comune și un oraș – Cluj-Napoca – în această situație: Apahida, Bonțida, Călărași, Ciucea, Gârbău, Palatca, Poieni și Sic. Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 20 – 5 dimineața cu unele excepții iar operatorii economici care desfășoară activități de comerț ori prestări servicii trebuie să pună lacăt în fiecare zi cel târziu la ora 18 – exceptând livrările la domiciliu.

De asemenea sunt exceptate de la aceste restricții farmaciile, benzinăriile, firmele care fac livrări la domiciliu și firmele de transport cu mașini cu capacitate mai mare de nouă persoane.

Măsurile sunt valabile de mâine – dar, să precizăm, mâine e vineri iar aceste restricții se aplicau oricum cel puțin în Cluj-Napoca, căci fiind weekend aceste măsuri se aplică și UAT-urilor cu incidența între 4 și 7,5 la mia de locuitori. CJSU a luat această decizie în jurul orei 18.30.

Măsurile vor fi ridicate când incidența scade sub pragul de 7 cazuri la mie. Aici decizia CJSU

Măsurile luate și excepțiile:

Citește și:

Incidența infecției cu coronavirus a depășit azi pragul critic de 7,5 cazuri la mie în Cluj-Napoca, se aplică restricții, magazinele se închid la ora 18, circulația interzisă după ora 20

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare