Închide

DeLonghi deschide producția în noua fabrică de la Satu mare în iunie, după investiții de 40 de milioane de euro

Economie by Actual de Cluj - apr. 23, 2024 0 285

Producătorul italian de electrocasnice DeLonghi deschide producția în noua fabrică de la Satu mare în iunie, după investiții de 40 de milioane de euro.

”Această fabrică va face din Satu Mare cel mai mare hub de producţie de maşini de cafea pentru De’ Longhi în lume”, spune primarul Gábor Kereskényi. În Satu Mare, fabrica va avea 350 de angajați anul acesta, urmând să crească la 800 până la finalul anului viitor.

DeLonghi România funcționează ca SRL în parcul industrial Tetarom III din comuna clujeană Jucu, unde a fost deschisă prima fabrică a grupului italian în România. De’Longhi România a achizi­ţionat în februarie 2022 o uzină la Satu Mare. ”Nu exista nicio companie activă acolo. E vorba de o clădire industrială de 50.000 mp pe care o pregătim acum pentru producţie, producţie ce va debuta începând cu 2023. Capacitatea de producţie va fi dedicată maşinilor automate de cafea sub brandul De’Longhi”, spunea în 2022 Carmen Petcu, general mana­ger al De’Longhi România, pentru Ziarul Financiar.

Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o istorie de peste un secol, care a intrat pe piaţa locală în 2012 prin preluarea facilităţilor de producţie ale Nokia de la Cluj, a investit peste 100 mil. euro în fabrica de la Jucu până în 2022. Unitatea de pro­ducţie din Cluj a realizat la început doar es­pressoare, însă trep­tat şi-a extins acti­vitatea cu blendere şi cu aparate de cafea. ”Era anul 2012 când am început activitatea de pro­duc­ţie de la Cluj-Na­poca. Au trecut şapte ani de când am preluat fabrica Nokia, care avea la momentul acela 5.000 de salariaţi. Părea imposibil să ajungem la nivelul acela, dar acum suntem în direcţia bună“, spunea în 2022 Massimo Paronitti, director de operaţiuni pentru Europa în cadrul grupului şi directorul fabricii De’Longhi din Cluj pentru Ziarul Financiar.

Grupul italian De’Longhi, o afacere de familie cu o istorie de peste un secol, care a intrat pe piaţa locală în 2012 prin preluarea facilităţilor de producţie ale Nokia de la Cluj, a investit peste 100 mil. euro în fabrica din România şi va continua să parieze pe dezvoltare.

Unitatea de pro­ducţie a realizat la început doar es­pressoare, însă trep­tat şi-a extins acti­vitatea cu blendere (mixere verticale) şi cu aparate de cafea pentru Nestle.

„Era anul 2012 când am început activitatea de pro­duc­ţie de la Cluj-Na­poca. Au trecut şapte ani de când am preluat fabrica Nokia, care avea la momentul acela 5.000 de salariaţi. Părea imposibil să ajungem la nivelul acela, dar acum suntem în direcţia bună“, spune Massimo Paronitti, director de operaţiuni pentru Europa în cadrul grupului şi directorul fabricii De’Longhi din Cluj pentru Ziarul Financiar.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu