Închide

Decan nou la Baroul Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - mart. 26, 2018 0 516

Flavia Maier este noul decan al Baroului de Avocaţi Cluj. Aceasta i-a devansat pe fostul decan Mircea Pop şi fostul prodecan Călin Budişan, la alegerile de duminică, organizate laGrand Hotel Italia – informează muzicainstantelor.ro.

Potrivit avocatului Sabin Ripan, Flavia Maier ar fi obţinut votul a peste 250 de colegi, în timp ce Mircea Pop nu a reuşit decât circa 210 voturi. Absolventă a UBB, este avocată din anul 1994, în materie civilă şi contencios administrativ şi urmează cariera mamei sale, fost decan al Baroului în anii 90. Căsătorită cu un fost şef al SRI Cluj. A reprezentat avocaţii în litigiile cu Casa Judeţeană de Sănătate şi a ratat la un vot câştigarea funcţiei de prodecan la alegerile anterioare.

În prezentarea sa sumară pe care a permis-o fostul decan, care a interzis campania electorală contracandidaţilor, Flavia Maier a afirmat că doreşte să susţină recâştigarea prestigiului profesiei de odinioară. Dezideratul meu este ca prin eforturile noastre susținute să reușim să recâștigam din prestigiul de altă dată și să ne impunem în fața tuturor ca membri ai unei profesii de elită care trebuie să fie respectați ca atare. Sunt pe deplin conștienta de faptul că ceea ce s-a pierdut în timp nu se poate recâștiga peste noapte și că poate va fi nevoie să treacă ani până la momentul la care profesia noastră să redevină ceea ce a fost. Cred însă că trebuie să încetăm a sta deoparte privind pasiv cum ne transformăm în auxiliari ai justiției în timp ce alte profesii prosperă din activități care odinioară erau ale profesiei noastre, sau suportând diverse umilințe de tot felul, cu teama că o poziție fermă va dăuna intereselor celor pe care-i apărăm.

Deşi numărul avocaţilor creşte constant, activitatea lor a scăzut, din cauza apariţia profesiilor alternative, mediatori, arbitri, care au preluat o parte semnificativă de litigii.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare