Închide

De ziua sa, Horia Muntenuș își lansează două volume

ActualitateCultură by Actual de Cluj - mart. 27, 2015 0 725

După ce recent a fost implicat într-un proiect ambițios și a lansat un film documentar dedicat lui Brâncuși, scriitorul Horia Muntenuș revine la prima dragoste, scrisul.

Un volum de pozii și un roman, ambele semnate de clujeanul Horia Muntenuș vor fi lansate luni, la galeria Casa Artelor de pe B-dul Eroilor nr. 16. Este vorba despre „Poesii (Frânturi de tinerețe)” – editura Gazeta de Cluj și „Dincolo de stelele reci”, editura Azbest care vor fi prezentate de istoricul și criticul literar Mircea Popa. Evenimentul va începe la ora 18.00 și va cuprinde și un moment artistic, printe invitații speciali sau de onoare fiind Nucu Pandrea, interpret la frunză sau Pavel Jarda (instrumente tradiționale) sau mezzosoprana Lavinia Bocu. Amfitrionul evenimentul va fi arh Ionel Vitoc de la Fundația Carpatica.

Cine este Horia Muntenuș

A debutat în Napoca Universitară și Viața Studențească în 1985. Este scriitor, poet, ziarist, regizor și este stabilit la Cluj-Napoca din 1984, fiind membru al Uniunii Scriitorilor din România. Are la activ numeroase premii (Astra pentru poezie, Brașov 1987, al Revistei Tribuna la Festivalul de poezie Octavian Goga de la Ciucea 1998, cel al Filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor 1998, premiul internațional de poezie „Les Rencontres européennes”, Paris 2000. Premiul „Elvira Godeanu” pentru cronica dramatică, Târgu Jiu, 2011. Este și producătorului, regizorul și scenaristul al filmului documentar despre Constantin Brâncuși”, lasat recent.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu