Închide

De la „U” Cluj, în SERIE A. Un internaţional de juniori, aproape de Empoli. Detaliile transferului

Sport by Actual de Cluj - ian. 04, 2023 0 3094

Presa din Italia anunţă că Darius Fălcuşan, internaţional de juniori aflat sub contract cu Universitatea Cluj, va semna cu Empoli, din Serie A.

Jurnaliştii italieni în descriu pe fundaşul central drept „unul dintre jucătorii promiţători din naţionala U17 a României”.

Tânărul stoper este o prezență constantă la naționalele de juniori ale României, cel mai recent evoluând pentru reprezentativa U17 în calificările pentru Campionatul European. Cel mai probabil, Fălcușan va evolua în primă fază la formația Primavera a lui Empoli.

Universitatea Cluj nu îl cedează gratis pe fotbalist.

„Contractul nu a fost semnat deocamdată. Apoi e vorba de un împrumut până în vară, cu opţiune de cumpărare definitivă. A fost dorinţa familiei şi a copilului să aibă această şansă de a ajunge într-un fotbal mult mai puternic. U Cluj va primi o sumă pentru împrumut, apoi există o sumă pentru transferul definitiv şi anumite procente cu care vom rămâne după transferul definitiv”, a declarat pentru actualdecluj.ro Radu Constantea, preşedintele Universităţii Cluj.

U Cluj a plecat azi în cantonament în Antalya pentru următoarele 10 zile, unde vor susţine trei partide de verificare:

  • ”U” vs FK Zurich (locul 10 în prima ligă din Elveția) – 07.01.2023, ora 13:30 (12:30 ora României)
  • ”U” vs Debrecen (locul 7 în prima ligă din Ungaria) – 10.01.2023, ora 17:00 (16:00 ora României)
  • ”U” vs Schaffhausen (locul 8 în liga a doua din Elveția) – 13.01.2023, ora 17:00 (16:00 ora României)

 

Lotul deplasat de U Cluj în Turcia:

  • Portari: Plamen Iliev, Andrei Gorcea, Sebastian Păun
  • Fundași: Ștefan Vlădoiu, Dorinel Oancea, Krystian Nowak, Andrei Miron, Florin Ilie, Denis Ispas, Andrei Pițian, Marius Briceag
  • Mijlocași: Romario Pires, Ioan Filip, Martin Remacle, Gabriel Simion, Ovidiu Bic, Florian Haită, Alexandru Chipciu, Ovidiu Horșia
  • Atacanți: Dragoș Tescan, Albert Hofman, Mamadou Thiam, Adrian Bălan, Ianis Stoica, Lorand Fulop

La șase zile după întoarcerea din cantonament, pe 20 ianuarie, FC Universitatea Cluj va juca primul meci oficial din acest an, cu FC Voluntari. Partida este programată de la ora 17.00, pe Cluj Arena.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu