Închide

De la teorie la practică: „școală de antreprenoriat”, cu planuri de afaceri

Educaţie by Actual de Cluj - dec. 10, 2018 0 85

300 de elevi din 17 școli ar urma să fie introduși în lumea afacerilor responsabile, în cadrul unui proiect lansat de Fundația Noi Orizonturi. Alături de profesorii, tinerii vor putea dezvolta planuri de afaceri, iar o parte dintre ele vor beneficia de finanțare.

Alături de o companie privată, organizația a inițiat proiectul „Şcoala de Antreprenoriat Verde”, cu scopul de a dezvolta spiritul antreprenorial pentru 300 de elevi din 17 școli pentru utilizarea responsabilă și creativă a resurselor naturale și/sau culturale locale, potrivit inițiatorilor.

Ministerul Educaţiei Naţionale a recunoscut importanţa educaţiei antreprenoriale şi a introdus în şcolile din România antreprenoriatul ca materie de studiu. „La clasă, însă, învăţarea se bazează doar pe teorie şi situaţii ipotetice”, declară Lidia Bondiuc, project manager al proiectului. Pentru a dezvolta abilităţile antreprenoriale în rândul tinerilor, cu impact pozitiv asupra economiei şi asupra mediului, proiectul „Şcoala de Antreprenoriat Verde” include formarea a 34 de profesori din 17 şcoli pentru a folosi metoda Service Learning şi instrumentul de realizare a unui plan de afaceri Lean Canvas. Este vorba de şcoli din nouă judeţe: Alba, Arad, Bihor, Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Sibiu şi Timiş. Profesorii vor facilita ulterior ateliere pentru elevii din şcoala lor, în urma cărora vor dezvolta 17 planuri de afaceri fezabile. Pentru realizarea planurilor de afaceri, tinerii şi profesorii vor primi feedback şi mentorat din partea companiei Vitas şi a Fundației Noi Orizonturi, iar 12 planuri vor beneficia de o finanţare pentru a-şi pune ideile în practică.

„Proiectele de antreprenoriat ale tinerilor au ca scop crearea unui impact pozitiv, împreună cu comunitatea, dar și dobândirea abilităților de antreprenoriat: elevii vor fi cei care decid ideea, implementează, cu ajutorul profesorilor formaţi, şi vor învăţa practic cum să facă un buget, o strategie de marketing, materiale de comunicare, conceperea produselor şi serviciilor, rezolvarea situaţiilor neprevăzute şi luarea deciziilor”, transmit organizatorii.

Fundația Noi Orizonturi are în obiectivul declarat construirea de proiecte educaționale împreună c 4000 tineri și 400 profesori la nivel național. Aceștia fac parte din programul IMPACT care promovează metoda Service Learning, învățare prin serviciu în folosul comunității.

 

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu