Închide

De ce s-a distrus Drumul Făgetului la nici două luni de la inaugurare

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 26, 2016 0 1085

Clujenii au sesizat recent că, la nici două luni de la inaugurarea (cu poze pe Facebook), asfaltul de pe strada Drumul Fagetului, intersectie cu strada Dumitru Brehariu, a cedat. Primăria s-a disculpat în cauză, menționând că problemele au apărut deoarece un branșament de apă a cedat și nu au fost de vină constructorii drumului sau lucrările proaste făcute de aceștia. Nici Compania de Apă nu-și asumă vina…
„Nu am cheltuit niciun ban public, noi primăria pentru refacerea porțiunii avariate. Oricum drum este în garanție și chiar dacă era vina constructorului, asfaltul se refăcea pe banii acestuia. Branșamentul de apă din zona respectivă nu fusese schimbat și ulterior lucrărilor de modernizare, acesta a cedat. A rămas ca constructorul (Antrepriza de Reparații și Lucrări din grupul Strabag) și Compania de Apă să se înțeleagă asupra vinovatului pentru situația apărut. Cer este că până în momentul de față drumul a fost reparat”, a răspuns viceprimarul Dan Tarcea sesizărilor venite de la clujeni privind strada Drumul Făgetului recent asfaltată de primărie
Potrivit Companiei de Apă Someș, branșamentul de pe Drumul Făgetului a cedat din pricina unor lucrări defectuaose efectuate de către terțe persoane de racordare la rețeaua de apă. La interventia personalului Companiei de Apa Someș pentru remedierea defecțiunii în cauză, s-au descoperit lucrări efectuate de către terțe persoane în zona în care a survenit defecțiunea care au deteriorat branșamentul de alimentare cu apă. În urma acestei deteriorări a cedat și asfaltul. Cu ocazia interventiei, bransamentul a fost înlocuit în întregime, iar drumul a fost refăcut de către Antrepriza Reparatii si Lucrari Cluj”, au informat reprezentanții Companiei de Apă Someș.
Potrivit acestora, este puțin probabil să mai apară situații similare deoarece rețeaua de apă de pe Drumul Făgetului a fost reabilitată cu bani europeni în 2012. „La momentul la care s-au efectuat lucrările la rețeaua de alimentare cu apă, acestea au fost monitorizate și, la finalul lucrărilor, ele au fost recepționate asigurându-se astfel realizarea la parametrii proiectați. Prin urmare, rețeaua de alimentare cu apă și branșamentele aferente sunt funcționale la parametrii corespunzători”, au mai spus reprezentanții Companiei de Apă Someș.
ARL a câștigat de la primărie contractul pentru modernizarea Drumului Făgetului la valoarea de peste 10 milioane lei, fără TVA, în septembrie 2015. Drumul a fost terminat la începutul lunii iunie anul acesta, potrivit termenului de contract.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.