Închide

De ce „DeFi” este atât de important?

ActualitateSocial by Actual de Cluj - sept. 27, 2021 0 97

Prin lansarea sa, DeFi a contribuit, de fapt, la dezvoltarea și mai rapidă a investițiilor în criptomonedă, reprezentând o bună alternativă a instituțiilor bancare. DeFi demonstrează utilizatorilor că aceștia pot beneficia de aceleași servicii financiare, doar că într-un mod mai comod, mai fiabil, mai sigur și mai rentabil din punct de vedere financiar.

Avantajele DeFi

Popularitatea DeFi crește reieșind din importanța acestei tehnologii pentru lumea contemporană. Importanța respectivă, la rândul său, este determinată de avantajele reale pe care le poate propune DeFi.

    Descentralizare prin blockchain. Reieșind din faptul că DeFi este construit având la baza sa tehnologia blockchain, se garantează cele mai înalte standarde de securitate și rezistență la orice implicare ilicită. Păstrând acest concept al descentralizării, DeFi este rezistentă la cenzură, la orice tip de reglare (guvernamentală sau privată). Acest aspect, fiind combinat cu un grad înalt de transparență, permite utilizatorilor DeFi să facă tranzacții la același nivel de încredere, indiferent de situația particulară a fiecărui participant implicat într-o anumită tranzacție.

    Posibilitatea de a beneficia de servicii financiare fără a apela la o bancă tradițională. Se potrivește perfect atât persoanelor care, pur și simplu, nu doresc să lucreze cu băncile, cât și celor care nici nu au această posibilitate.

    Procesarea rapidă a plăților. Plățile DeFi, de obicei, sunt procesate în maxim câteva zile, ceea ce conferă rapiditatea și confortul atât de necesar utilizatorilor..

    Posibilitatea de a obține venituri investiționale pasive, prin depunerea de fonduri în criptomonede. Venitul investițional în acest caz poate proveni din simpla creștere a valorii la criptomonedele pe care le deții sau din activitatea de împrumut pe care o practici.

    Rate de dobândă mai mici pentru cei care împrumută, și rate mai mari pentru cei care oferă împrumuturi (comparativ cu ratele băncilor comerciale tradiționale)

    Lipsa părților terțe – acest aspect este unul cu adevărat important, în special, reieșind din faptul că toate tranzacțiile în cadrul DeFi sunt efectuate în criptomonede. Lipsa unei părți terțe garantează securitatea cheilor private a utilizatorilor – acest lucru fiind foarte important pentru deținătorii de crypto. Dar aceștia trebuie să cunoască, că doar ei poartă responsabilitate pentru toate operațiunile și tranzacțiile crypto și în caz de neconcordanță sau anumite probleme, doar ei vor purta răspunderea pentru acestea.

    Autoreglarea pieței – DeFi, prin conceptul de funcționare, permite utilizatorilor să participe la crearea unei piețe cu adevărat libere, unei piețe care nicidecum nu va fi influențată  de nici o decizie guvernamentală, financiară, etc. Această piață există și se autoregleaza, reieșind din principiile și regulile fundamentale a unei piețe libere. În circumstanțele actuale, când piețele sunt instabile și sensibile la orice factor de influență, acest avantaj este cu adevărat important și chiar poate face diferența.

 Impactul pozitiv al DeFi

       Mai sus am relatat principalele avantaje datorită cărora tehnologia fondurilor descentralizate poate concura cu ușurință cu instituțiile din sistemul bancar tradițional. Totodată, pe lângă aceste avantaje valabile în cazul beneficiarilor de servicii financiare, DeFi are un impact pozitiv și asupra deținătorilor de criptomonede, cât și asupra pieței crypto per general. 

    DeFi a inventat un nou mod de a utiliza criptomonedele – acum acestea pot fi depozitate, împrumutate – exact ca într-un sistem bancar tradițional.

    Prin intermediul DeFi, poți face tranzacții cu parteneri care se află chiar și în celălalt colț al planetei. Astfel, se atinge un nou nivel de comoditate și fiabilitate a tranzacțiilor.

    Criptomonedele sunt tranzacționate pe larg și în volume mai mari, de aceea, devin mai populare și capătă tot mai multă valoare. Astfel, DeFi contribuie la creșterea valorii pe care le au criptomonedele.

    Prin intermediul DeFi se poate realiza legătura și interconexiunea dintre mai multe sisteme de blockchain, ceea ce șterge orice hotare și limitări tehnice în crypto tranzacționare.

 Concluzie

Reieșind din cele menționate mai sus, datorită sistemului DeFi, investițiile în crypto devin mai atrăgătoare și mai rentabile, ceea ce determină creșterea volumului de fonduri atrase în acest tip de investiție. Astfel, treptat, piața crypto devine, cel puțin, la fel de atractivă ca piața financiară tradițională. Ți-ai dori și tu să începi să investești în crypto? Acum este și mai ușor să faci acest lucru. Este nevoie doar să găsești platforma care corespunde nevoilor și posibilităților tale. Bitcoin Pro – un program care este la dispoziția ta chiar acum pentru a te ajuta în procesul tău de investiție.

sursa foto: Tima Miroshnichenko /Pexels

Acest text are caracter PUBLICITAR

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu