Închide

De ce crește rata de infectare cu Covid 19 la Cluj? Prefectul Abrudean: ”efectul de după sărbători se resimte acum”

SănătateTop News by Actual de Cluj - ian. 16, 2021 1 980

Care e motivul pentru care la Cluj crește în continuu rata de infectare cu coronavirus? Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Mircea Abrudean, are o explicație.

”Efectul de după sărbători se resimte acum”, spune el pentru actualdecluj.ro. Ce înseamnă aceasta? „Înseamnă că nu toți au respectat regulile și s-au expus. Marea majoritate a fost compliantă, dar au existat și excepții, care au dus la creșterea pe care o observăm zilele acestea”.

Acesta adaugă că se procesează în continuare multe teste de depistare a infecției – în medie 1.500 în fiecare zi, dar în ultimele 24 de ore au fost procesate sub o mie, căci în weekend numărul scade. Dintre acestea, un sfert s-au dovedit pozitive iar Clujul a raportat din nou printre cele mai multe cazuri noi de infecție din țară, depășit doar de București și Timiș. ”Vorbim în continuare de cel mai mare număr de teste din țară, după Capitală”, completează prefectul.

Până acum peste 33.300 de clujeni au trecut prin infecție, de la debutul pandemiei în primăvara anului trecut. În ultimele zile rata de infectare a crescut alarmant, azi aceasta a depășit pragul de patru cazuri la mia de locuitori iar Clujul a rămas în ”zona roșie”, cu peste trei cazuri la mia de locuitori, de două săptămâni. În 2 ianuarie de exemplu rata era de 2,98 cazuri, o săptămână mai târziu – de 3,61, iar azi – de 4,02.

Citește și:

BREAKING Clujul a depășit pragul de patru cazuri de infectare cu coronavirus la mia de locuitori. Fiecare al patrulea test a fost pozitiv

Un comentariu

  1. Domnule prefect,

    sarbatori de iarna au fost in toate judetele, asa ca trebuie sa gasiti o alta explicatie pentru locul fruntas al judetului pe care il pastoriti!

Scrie un comentariu

Articole similare