Închide

Amenzi de mii de euro doar de ieri până azi la Cluj în ziua când județul depășește 4 cazuri de infecție la mie

Sănătate by Actual de Cluj - ian. 16, 2021 0 204

Amenzi de mii de euro doar de ieri până azi la Cluj în contextul în care mulți clujeni nu au respectat în ultimele săptămâni restricțiile de circulație, în special în perioada sărbătorilor, iar incidența infecțiilor cu Covid 19 a depășit, azi, patru cazuri la mie.

În Cluj au fost aplicate în ultimele 24 de ore un număr de 124 de amenzi de către efectivele angrenate în aplicarea măsurilor de izolare care ar urma să limiteze răspândirea coronavirusului. Valoarea amenzilor – 31.500 de lei, adică aproape 6.500 de euro. În acest interval au fost verificate aproape 2.500 de persoane cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, dar și o sută de firme.

Amintim, Clujul a depășit pragul de patru cazuri de infectare cu coronavirus la mia de locuitori astăzi după mai multe zile de creștere consecutivă a ratei de infectare.
Doar de ieri până azi numărul infecțiilor noi depistate depășește două sute în Cluj, mai exact 212, cele mai multe din țară după București și Timiș. De altfel cu această incidență rezultată în ultimele 24 de ore Clujul este printre puținele județe din țară care rămân și azi în zona roșie, cu peste trei cazuri de infecție la mia de locuitori, alături de București, Ilfov și Timiș. În ultimele 24 de ore au fost procesate la Cluj aproape o mie de teste recoltate de la pacienți – fie de la cei care prezentau simptome, fie la cerere – deci fiecare al patrulea test procesat s-a dovedit pozitiv.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare