Închide

De ce a fost destituită fosta miss membră PNL din Consiliul de Administrație de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Cluj. O doamnă din organizația femeilor liberale i-a luat locul

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - feb. 25, 2021 0 1016

Consilierii județeni au desemnat o altă persoană în locul Claudiei Nicolata Ardelean, o fostă Miss membră în PNL și proprietara unei firme de hostese, numită în ianuarie ca membru supleant în Consiliul de Administrație prin votul plenului și aflată ulterior în mijlocul unui scandal mediatic după ce a anunțat pe Instagram noua poziție. Este vorba despre Cipcigan Carmen Viorica – Rațiu, din organizația de femei liberale a PNL Cluj, care activează în sectorul medical și care a mai fost membră supleantă în respectivul Consiliu de Administrație.

Președintele Consiliul Județean Alin Tișe a ținut să își clarifice poziția prin care a cerut demisia Claudiei Ardelean, la puțin timp după ce ea a semnat contractul cu forul județean pentru a face partea din Consiliul de Administrație al Spitalului de Pneumoftiziologie Leon Daniello. A spus că a recurs la a-i cere demisia având în vedere scandalul mediatic, „ca să existe o finalitate”. „Faptul că era  frumoasă, o femeie frumoasă nu înseamnă că nu putea face parte dintr-un consiliu de administrație”, a arătat Tișe la ședința Consiliului Județean din 25 februarie. El a mai ținut să spună că Ardelean era mai competentă decât alte persoane (fără să nominalizeze), având două facutăți.

Mai mult, Tișe a mai semnalat că societatea românească are o problemă serioasă având în vedere că oamenii din Consiliile de Administrație de la spitale și școli sunt neremunerați, în timp ce alții de la marile companii de gaz, electrica, primesc onorarii consistente. Faptul că nu se acordă remunerație, a mai spus președintele forului județean, face dificilă găsirea unor oameni care să își asume responsabilitatea de a se implica în managementul spitalelor, chiar dacă au pregătire profesională în domeniile în care activează. În plus, a mai arătat oficialul, sunt și criticați că fac parte din aceste Consiliii, chiar dacă o fac fără să primească bani pentru asta, din timpul lor.  Ca practică, a mai spus Tișe, se apelează de obicei la funcționarii instituției care să gestioneze și această activitate.

„A fost un moment nepotrivit într-o situație nepotrivită, a fost un fel de victimă, urmare a ceea ce se scrie în spațiul public (…) Era un subiect cald, care provenea din alte surse, nu de la noi, am preferat să existe o finalitate și s-a și întâmplat”, a mai spus Tișe.

Consilierii județeni au aprobat ca în locul  Claudiei Nicoleta Ardelean de membru supleant în Consiliul de Administrație de la spitalul de pneumoftiziologie să fie numită Cipcigan Carmen Viorica – Rațiu, depre care Alin Tișe a mai spus că a mai deținut mandatul și înainte. Potrivit datelor publice ea activează la o firmă care vinde dispozitive medicale și e activă în organizația femeilor liberale a PNL Cluj.

(sursa foto Facebook)

Consilierii USR PLUS au arătat în cadrul ședinței că nu se ajungea la un scandal public dacă CV-urile reprezentanților propuși în consiliile de administrații de la spitale putea fi analizate și văzute atât de consilierii județeni, cât și de opinia publică. Consilierul Mihai Iepure a cerut chiar amânarea proiectului până când CV-urile celor propuși nu vor ajunge și la consilierii USR PLUS, arătând că, nici de această dată, nu au putut intra în posesia lor.

Tișe i-a ironizat și a afirmat că speră ca măcar CV-urile celor propuși de grupul pe care îl reprezintă au fost văzute și analizate. Mai mult, a promis însă că se va căuta o modalitate pentru care, pe viitor, CV-urile să ajungă de la resurse umane, unde există, la toți consilierii.

Claudia Ardelean, proprietară a unei firme de hostesse, a fost mandatată ca reprezentant al Consiliului Județean Cluj în CA-ul unui spital public din Cluj-Napoca, printr-o hotărâre a Consiliului Județean din luna ianurie. În 8 februarie, ea a anunțat pe Instagram că a semnat contractul de mandat pentru a reprezenta forul județean în Consiliul de Administrație de la Spitalul de Pneumoftiziologie și a mulțumit pentru încredere și susținere PNL Cluj, care a propus-o.

La zi distanță, Tișe i-a cerut public demisia. „Regret nespus incidentul. Am solicitat în cursul zilei de ieri, 9 februarie, demisia doamnei Claudia Ardelean, fapt care s-a întâmplat, chiar dacă dânsa avea statut de supleant 2, neremunerat. Din punct de vedere profesional doamna Claudia Ardelean a absolvit două facultăți (din care una de Drept) și are o pregătire foarte bună. Celelalte aspecte care au fost prezentate în presă țin de viața privată a persoanei respective. În acest sens, pentru a nu exista nicio îndoială, suspiciune sau semne de întrebare cu privire la această numire, am solicitat demisia acestei persoane, fapt care s-a realizat ieri”, a fost anunțul președintelui Consiliul Județean.

 

sursa foto: Facebook, Instagram

Nici un comentariu

Scrie un comentariu