Închide

De ce a demisionat Ioan Oleleu de la șefia Consiliului Județean

AdministrațiePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 07, 2015 0 974

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Ioan Oleleu (PSD), și-a înaintat astăzi demisia din funcție. El spune că a obosit să mai fie atacat pe nedrept, pentru eșecul unor proiectelor pe care instituția le avea în derulare. Potrivit procedurii, Oleleu ar urma să fie înlocuit de un alt consilier județean, cel mai probabil de un reprezentant PNL. Sursele Actualdecluj.ro au informat că Oleleu a fost presat să demisioneze, având în vedere că acesta nu era deloc agreat de unii lideri din PSD. 

Reprezentantul PSD la șefia Consiliului Județean, Ioan Oleleu, și-a înregistrat demisia din funcția de vicepreședinte, la registratura instituției. Potrivit prevederilor legale și a reglementărilor interne ale instituţiei, documentul i-a fost adresat vicepreşedintelui cu atribuţii delegate de preşedinte, Vakar Istvan, urmând a fi parcurse etapele prevăzute de Legea administraţiei publice locale şi de Statutul aleşilor locali. „Chiar am analizat foarte mult această decizie și am ajuns la concluzia că nu există altă cale. Pur și simplu am obosit și nu mai pot să accept să fiu învinovățit pentru proastele decizii pe care le-au luat alții, înaintea mea. S-au întâmplat prea multe în ultima perioadă, nu sunt agreate nici soluțiile cu care vin pentru toate aceste proiecte, asfel că am ajuns la concluzia că așa este cel mai bine, să demisionez. Îmi pare rău că trebuie să las în urmă câteva proiecte pe care le-am început, dar sper că ele vor fi duse mai departe de către executiv. Regret, de asemenea, atacurile mizerabile la care sunt supuși colegii mei din aparatul de specialitate al Consiliului Județean. Oameni extraordinari care au fost și sunt nedreptățiți și pe care m-am străduit să-i sprijin atât cât mi-a stat în puetere„, a comentat Oleleu.  El nu știe dacă va mai rămâne în plenul consilierilor: „Dacă voi mai rămâne sau nu consilier județean, este o decizie care va aparține colegilor mei din PSD. Rămâne de văzut”. Ioan Oleleu a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al forului administrativ judeţean în şedinţa din data de 25 iunie 2012, prin hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 144/2012, ca urmare a organizării alegerilor locale din 10 iunie 2012. Sursele Actualdecluj.ro au subliniat că Oleleu a fost presat să demisioneze, având în vedere că nu mai era agreat de liderul din umbră al PSD Cluj, Ioan Rus. Oleleu a fost blamat încă din momentul în care a refuzat să coopereze la proiectul neconform, promovat de Aeroport, privind implementarea unui sistem intermodal de transport.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare