Închide

Dan Petrescu, noul „rege” din fotbalul românesc. CFR s-a impus fără drept de apel cu Farul şi a urcat pe locul 1 în Superliga

Sport by Actual de Cluj - ian. 24, 2023 0 121

CFR Cluj pare de neoprit în cursa pentru titlu. Formaţia lui Dan Petrescu s-a impus categoric, scor 3-0, în deplasare, cu Farul Constanţa, formaţie care a condus clasamentul în cea mai mare parte a sezonului.

Campioana a început precaut jocul, s-a închis bine şi n-a greşit. Trupa lui Hagi a încercat să-şi facă jocul său obişnuit, cu o posesie prelungită, cu pase rapide, cu verticalizări, însă fotbaliştii Farului s-au lovit de un zid. Doar Louis Munteanu a avut o ocazie în prima parte, dar a tras pe lângă, după ce a scăpat spre poarta clujenilor.

În rest, CFR-ul a făcut totul perfect. În plus, Petrescu a schimbat inteligent tactica în partea secundă şi le-a ordonat jucătorilor să facă un pressing avansat, să blocheze construcţia Farului, ceea ce s-a întâmplat. Pusă în dificultate, formaţia lui Hagi a început să greşească, şi-a pierdut reperele, iar apoi a şi încasat un gol. Krasniqi, pariul lui Petrescu – fotbalist transferat de la Balkani, fosta adversară din Conference League – a pătruns în careu şi l-a executat pe Aioani (49). De-aici, Farul s-a prăbuşit.

Sîrbu l-a facultat pe Yuri în careu, iar Manea a marcat de la 11 metri (59), după care Petrila a închis partida cu o reluare perfectă din careu (77), după o fază de generic creată de acelaşi Krasniqi.

CFR se impune fără nici un fel de probleme şi preia şefia în Superliga, cu 47 de puncte, cu două peste Farul şi 6 peste FCSB.

„Pentru mine și pentru echipă a fost chiar meciul perfect. Nici în visele cele mai frumoase nu ne gândeam că vom bate cu 3-0 la Farul. Am stat foarte bine în teren, am făcut presing exact cum trebuie. I-am deranjat foarte mult.  Cel mai important a fost primul gol. Ne-a dat aripi! A fost un gol extraordinar, de la un jucător care nu mă surprinde. L-am dorit cel mai mult pe Krasniqi. Sper să nu îl vindem repede! Betancor a venit și a plecat, Dugandzic la fel.  Mi-aș dori să îl antrenez mai mult, să câștige și el un trofeu. După ce l-am luat, multe echipe care s-au mișcat târziu au fost supărate. Krasniqi e un jucător cuminte, care se antrenează bine. El încă nu e la 100%”, a spus la final antrenorul clujenilor.

Farul – CFR 0-3

Au marcat: Krasniqi (49), Manea (59), Petrila (77)

Farul: Aioani – Boli, Larie, Artean, Kiki – Nedelcu, T. Băluță, Grameni – Alibec, L. Munteanu, A. Pitu
Rezerve: Buzbuchi – Baravykas, Sîrbu, Borza, Casap, Grobry, Sali, A. Mazilu, V. Morar
Antrenor: Gheorghe Hagi

CFR Cluj: Scuffet – C. Manea, Burcă, Yuri, Braun – Boateng, Muhar, Cvek – Yeboah, Bîrligea, Krasniqi
Rezerve: Bălgrădean – R. Bălan, Țîru, Hoban, Petrila, Maglica, Malele, Janga
Antrenor: Dan Petrescu

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare