Închide

Dai un ban, dar mănânci în pouf? Imagini de la festivalul de „street food”

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 08, 2017 0 1212

Niciun week-end fără festival la Cluj: de data aceasta în zona stadionului Cluj Arena e în toi un festival de mâncare. De fapt: un „street food festival”. Comercianţii şi-au instalat „căsuţele” în zona Aleei Stadionului, s-au adus pouf-uri şi s-au anunţat concerte, sunt mese colorate în stradă şi burgerul e VIP; dar poţi găsi şi ofertă mai exotică: mâncare mexicană, asiatică sau de inspiraţie mediteraneană. Părerile sunt de toate felurile: atmosfera e bună, dar preţurile din „meniu” sunt de restaurant, constată clujenii.

De exemplu: 40 de lei două porţii de „noodles”, şi o paella e 25 de lei.
„Vii de fiţe, nu neaparat să mănânci. Mai stai pe un puf, asculţi o muzică”, ne împărtăşeşte un tânăr ajuns în zona de relaxare. „Nu există o mare diversitate în feluri de mâncare pentru câte tarabe sunt, dar modul în care sunt prezentate e de o inventivitate inedită. Atmosfera e îmbietoare, muzica e bună, nu e prea aglomerat”, e de părere Dan P.

„Pare un pic mai organizat decât anul trecut, e şi o diversitate mai mare în ofertă. Vremea bună a umplut parcul de lume: de la copii la varstnici, e o atmosfera plăcută, cu mirosuri îmbietoare”, constată o tânără venită să testeze festivalul. „Dacă te gândeşti la ideea de mâncare în stradă şi festival în termeni de mici şi bere, clar mâncarea e scumpă. În schimb, dacă o compari cu mâncarea de restaurant, e la fel”, completează ea. „Cam scump porumbu, cu unt şi cimbru, al lui Hădean, totuşi. Că e un porumb copt in jar: 10 lei”, adaugă ea. Tema preţurilor rămâne actuală. „E un obicei ăsta la Cluj în ultima vreme: faci evenimente în spaţiu public, cu preţuri de restaurant”, constată un clujean, care cu doar câteva zile în urmă era la Jazz in the Park.

Câteva imagini:

E cea mai mare ediţie de până acum a festivalului de street food de la Cluj, spun organizatorii de la Agenția Why Not & Flavours. Vin bucătari, se proiectează filme şi se ţin concerte.
E lansată şi o campanie socială: Share a Meal. Prin intermediul acestei campanii se vor putea dona porții de mâncare ce vor fi duse mai departe la adăposturile pentru oamenii nevoiași și la centrele pentru copii. Până acum s-au donat peste 350 de porții de mâncare la toate edițiile Street FOOD Festival.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu