Închide

Dacian Cioloş, la Cluj: Ar trebui să ajungem la alegeri anticipate

PoliticaSinteză știri localeTop News by Actual de Cluj - aug. 23, 2018 0 370

 

România are nevoie de alegeri anticipate şi o majoritate politică relegimitată prin vot, a susţinut azi, la Cluj, fostul premier Dacian Cioloş, co-fondator al Mişcării România Împreună. Cioloş a declarat că PSD ar trebui să îl lase pe preşedintele Klaus Iohannis să joace rolul de mediator şi să înceapă discuţii cu partidele din Parlament şi cu societatea civilă, conform Mediafax.

„Dacă PSD se gândeşte la propriul interes, al partidului, Guvernul Dăncilă ar trebui să plece în următoarele zile. (…) Să îl lase PSD pe dl. Iohannis să joace rolul de mediator, să trimită la plimbare pseudo Guvernul pe care-l avem acum şi să înceapă discuţii cu forţele politice din Parlament. Cred că ar fi utile discuţii şi consultări inclusiv cu organizaţiile, cu societatea civilă care protestează în stradă, ca să vedem care sunt cele mai bune soluţii pe care politicienii aleşi să şi le asume în Parlament. (…) Pe termen scurt, mediu ar trebui să ajungem la alegeri anticipate dacă vrem să fim oneşti faţă de cetăţenii României, dacă vrem să găsim soluţii durabile la problemele care se acumulează de un an şi jumătate, ar trebui o majoritate politică relegimitată prin vot”, a spus Cioloş.

Ştirea integrală AICI

Cioloş a vorbit şi despre protestul de la Bucureşti din 10 august, care s-a lăsat cu violenţe, şi despre lipsa de explicaţii care înconjoară subiectul. „Am avut manipulări care să deturneze atenţia de la adevăratele întrebări la care românii aşteaptă răspunsuri, nu s-a vorbit la PSD, la guvern despre victimele reprimărilor de la protest, în schimb se vorbeşte despre victimizarea lui Liviu Dragnea, cu tentative de asasinat închipuite, de care instituţiile statului nu ştiu”, a spus Cioloş.

 

Alte declaraţii din conferinţa de presă:


 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu