Închide

Curtea de Apel respinge contestația împotriva arestării preventive a bărbatului care și-a omorât fosta prietenă cu lovituri de cuțit în Gheorgheni

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 03, 2020 1 555

Curtea de Apel Cluj a respins contestația formulată de tânărul care și-a ucis fosta prietenă cu mai multe lovituri de cuțit în cartierul clujean Gheorgheni. Decizia a fost luată ieri după-masă.

Instanța Curții de Apel Cluj a respins ca nefondată contestația inculpatului Mohamed Iman Mustafa Mohamed împotriva deciziei Tribunalului Cluj, de arestare preventivă pentru 30 de zile, sub acuzația de omor calificat.

Tribunalul Cluj a reținut în motivarea deciziei arestării preventive, obținută de actualdecluj.ro, că în 24 august, în jurul orei 3, pe strada Detunata 9 inculpatul a înjunghiat-o în mod repetat pe victimă, aceasta suferind leziuni traumatice care i-au produs decesul. Ulterior inculpatul a părăsit imediat orașul, la volanul mașinii proprii, întorcându-se acasă în Suceva.  Când poliţiştii au ajuns la locuinţa inculpatului şi au scotocit imobilul acesta a rămas ascuns într-o magazie, cooperând doar în momentul în care a fost găsit şi încătuşat.

Potrivit concluziilor preliminare formulate de către medicul legist moartea victimei a fost violentă. ”Ea s-a datorat hemoragiei externe şi interne, consecutive multiplelor plăgi înţepate-tăiate, unele penetrante toraco – abdominal, cu interesare pluriorganică. La examenul necroptic s-au constatat multiple leziuni traumatice, care s-au putut produce prin lovire repetată, cu un instrument înţepător-tăietor, în cadrul unui politraumatism prin hetero-agresiune”, arată motivarea.

Anchetatorii au concluzionat că autorul are un ”comportament extrem de violent şi imprevizibil” pe fondul geloziei, că a reacționat în condiţii de premeditare, plănuind minuţios fapta prin deplasarea cu autoturismul personal din județul Suceava în Cluj-Napoca în scopul suprimării vieţii victimei sale, ”sfidând astfel orice regulă de conduită socială, manifestând o gravă lipsă de respect faţă de viaţa omului, evidenţiind, pe cale de consecinţă, un mare potenţial criminogen”.

Procurorul a mai arătat că inculpatul a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire și alte violenţe, ameninţare în formă continuată, violare de domiciliu și furt calificat în dauna unei alte victime, fostă prietenă.

Solutia pe scurt:

În baza art. 425^1 al. 7 pct. 1 lit. b din C.p.p. rap. la art. 204 C.pr.pen., respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul M. I. M. M. (cu datele personale la dosar) împotriva încheierii penale nr. 587/C/25 august 2020 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj. Stabileşte în favoarea Baroului de avocaţi Cluj suma de 313 lei, reprezentând onorariul apărătorului inculpatului – avocat G. A. C., ce se va avansa din Fondul Ministerului de Justiţie. În baza art. 275 pct. 4 alin.2 C.pr.pen. obligă inculpatul să plătească în favoarea statului suma de 300 lei cheltuieli judiciare ocazionate de soluţionarea contestaţiei. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 02 septembrie 2020.

Citește și:

Autorul crimei din noaptea de dumincă spre luni, din cartierul Gheorgheni, a fost arestat preventiv

Un comentariu

  1. e contestatie nu e recurs… dar asa se intampla cand autorul nu citeste nici solutia pe care o ia cu copy-paste de pe portal.just.ro, fără cunostinte minime ale termenilor juridic /facepalm

Scrie un comentariu