Închide

Cursuri de programare online, gratuite pentru copii

EconomieSocial by Kristina Reştea - sept. 08, 2021 0 117

Elevii din zonele rurale și orașele mici pot să înveţe bazele programării prin joacă, în cadrul unui program online. Organizația Cartea Daliei lansează sesiunea de toamnă a cursurilor de programare “Code Hero – Hack The Future”, anunță reprezentanții ONG-ului.

Cea de-a treia ediție “Code Hero – Hack The Future”, începută în această vară, îi ajută pe elevii din zonele rurale și orașele mici să înveţe bazele programării prin joacă, spun inițiatorii programelor. Lecțiile de programare sunt dedicate copiilor cu vârste între 8 şi 13 ani, inclusiv cu deficiențe de auz. Pe parcursul celor trei luni de sesiuni live săptămânale, copiii vor dezvolta programe, jocuri sau povești interactive și vor fi îndrumați de mentori specialiști în domeniul IT.

Până în 20 septembrie, părinţii îi pot înscrie pe cei mici la cursurile online ce vor avea loc în perioada 4 octombrie – 19 decembrie. Înscrierile se fac online, în limita locurilor disponibile, completând formularul care poate fi găsit pe website-ul organizației: www.carteadaliei.ro.

Scopul proiectul “Hack The Future” este de a-i ajuta pe copii să-și dezvolte abilitățile necesare pentru viitoarele locuri de muncă, spun organizatorii.

Potrivit datelor anunțate de aceștia, din 2020 până acum, cursurile de programare “Code Hero” au avut 3500 de copii participanţi, iar de mentorat s-au ocupat peste 500 de voluntari, angajați IT sau studenți în acest domeniu. Toate acestea s-au desfășurat în cadrul a peste 3.764 sesiuni online de predare, desfășurate de-a lungul a 7.514 ore.

Proiectul „Hack the Future” este susținut de Societe Generale Global Solution Centre România ca parte din activitatea companiei de susținere a dezvoltării abilităților, nivelului de educație și integrării profesionale a grupurilor vulnerabile.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.
  • Articole similare