Închide

Cupa României este la Cluj! U-BT a luat trofeul pentru al treilea an consecutiv

SportTop News by Catalin Suciu - feb. 14, 2018 0 770

U-Banca Transilvania a câștigat pentru a treia oară consecutiv Cupa României, în urma finalei cu CSM CSU Oradea de la Sfântu Gheorghe.

Cele două echipe s-au întâlnit pentru a doua oară în ultimul act al competiției în ultimii trei ani, precedenta confruntare consemnându-se în 2016, chiar pe terenul bihorenilor. În acest sezon, cele două formații s-au mai întâlnit o singură dată, echipa clujeană câștigând la limită în Sala Polivalentă, cu 83-82. Sub semnul echilibrului s-a disputat și aceată finală, cu Universitatea câștigând la limită primele două sferturi, 25-23, 12-11. L-a puerdyt pe al treilea, cu 19-14, dar l-a câștigat pe ultimul cu 13-8, impunându-se cu 64-61.

CSM CSU Oradea – U-Banca Transilvania 61-64 (23-25, 11-12, 19-14, 8-13)

”E greu de vorbit după un asemenea meci foarte tensionat! Oricare echipă putea câștiga, a fost un meci de o combativitate ieșită din comun, ambele echipe și-au dorit enorm victoria, s-a văzut! Totul a fost decis de apărări, de o intervenție sau alta în apărare, scorul a fost mic, minute bune în sfertul al patrulea nu a reușit nimeni să înscrie. În astfel de jocuri, cine reușește să stea mai tare din punct de vedere mental, să fie mai echilibrat, reușește să câștige. Evident, am avut șansa noastră cu coșul în ultima secundă a atacului al lui Lasan, un coș foarte important, au avut și ei un șut pe care l-au ratat… Acesta este sportul și mă bucur că am ieșit noi învingători!
Am început foarte tare meciul, când am început să fac unele schimbări nu am mai avut aceași intensitate și s-a văzut, ei au replicat cu o apărare foarte agresivă, au dat niște coșuri foarte ușoare, au revenit în meci. Nu mă așteptam să câștigăm la 30 de puncte, e imposibil cu o echipă ca Oradea să cedeze și să te lase să te desprinzi. S-au luptat, ne-am luptat și noi și până la urmă cred eu că a fost un meci de luptă, care s-a câștigat în ultimele secunde. Am dorit pe final să marcăm ambele aruncări, mai erau 2,9 secunde de joc, aveam trei puncte avantaj fără time-out pentru echipa adversă, era greu de crezut că se putea înscrie și, chiar dacă se înscria, era egal și mergeam în prelungiri. Sigur, Watson putea să rateze una dintre libere, nu este robot, însă nu i-am spus să rateze. Nu ne-am gândit la oboseală, cum am spus și ieri, după meciul cu Timișoara, nu mai contează ce a fost, cât de obosiți suntem, avem datoria ca 40 de minute să dăm totul pe teren, o echipă de învingători asta face, când joacă cu trofeul pe masă se sacrifică și găsește resurse nebănuite ca să lupte și ca să învingă. Mă bucur că am fost noi aceia în seara asta!”, a spus Mihai Silvășan, potrivit u-bt.ro.

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare