Închide

Cumpărăm autobuze articulate poloneze cu peste 280.000 de euro bucata

Administrație by Luminiţa Silea - iun. 13, 2014 1 1580

Firma Solaris Bus&Coach Polonia a câștigat licitația organizată de Compania de Transport și îi va furniza 40 de autobuze noi. Mercedes a pierdut licitația.

 

sursă foto: tramclub.org

sursă foto: tramclub.org

olaris a ofertat peste 49,6 milioane de lei și în urma evaluării ofertei a primit 100 de puncte.

“Punctajul a fost întocmit pe baza criteriilor de atribuire. S-a avut în vedere perioada de  garanţie (în acest caz 3 ani/180.000 km), consumul de combustibil  (l/100 km) (60, 5 l/100 km), costuri cu poluanţii (41969,12 euro pentru km) şi valoarea raportului masă utilă/masă maxim admisă”, au informat reprezentanții Biroului Mass media al primăriei.Aceștiau au adăugat că cealaltă ofertă înscrisă în cursă a Mercedes Benz România a fost respinsă ca inacceptabilă din cauză că firma nu a depus documentele de calificare şi propunerea tehnică în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice) până la ora şi data stabilită prin fişa de date a achiziţiei şi nici nu a făcut dovada unui motiv tehnic din cauza căruia să fi fost în imposibilitatea obiectivă de depunere a acestor documente, conform HG 1660/2006. “Oferta financiară a Mercedes Benz Romania SRL a fost de 50.580.000 lei fără TVA”, a mai informat structura primăriei.

Pentru au autobuz nou , orașul va plăti peste 1,2 milioane de lei adică undeva peste 280.000 de euro. Acesteavor fi livrate treptat municipalității, acordul cadrul căștigat de Solaris fiind pe o perioadă de doi ani.

 

Licitaţia deschisă prin mijloace electronice pentru încheierea acordului-cadru pentru 40 autobuze articulate noi a fost publicată în data de 9 aprilie 2014 în SEAP şi JOUE (Jurnalul Oficial al Uniunii Europene). Deschidere ofertelor a avut loc online în 22 mai 2014.

Primăria Cluj-Napoca va finanţa cele 40 autobuze din creditul CEC, iar acestea vor fi utilizate de către Compania de Transport Public.

Un comentariu

  1. E foarte bine ca se fac investitii in vehicule noi. De aceste autobuze era deja nevoie ieri. Totusi, de ce alti mari jucatori nu au considerat necesar sa participe la aceasta licitatie? Si anume Volvo, MAN, Iveco Bus, VDL, Van Hool ? Pretul oferit de primarie e mai mult decat interesant, iar numarul de unitati nu este prea mic. Ar fi interesant de intrebat reprezentantii acestor firme de ce nu au participat…

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.