Închide

Cum și-au găsit mașina doi clujeni, după ce a fost ridicată dintr-o stație de încărcare electrică din Cluj/Angajații Primăriei au scăpat-o de pe platformă, după ce au coborât-o cu o macara

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - sept. 28, 2023 0 683

O mașină ridicată de pe strada Tipografiei din Cluj-Napoca de către Regia Autonomă a Doeniului Public (RADP) a fost găsită în ultimul hal la depozitul de pe Calea Someșeni, de proprietarii care au venit după vehicul. Angajații RADP au scăpat-o de pe platforma, după ce au coborât-o cu o macara și au și scăpat brașul macaralei pe mașină și parbrizul acesteia, reclamă aceștia. În plus, asigurarea pe care RADP o are nu acoperă decât o parte din daună, limita fiind de maxim 15.000 de euro/eveniment.

Johanna Krech și soțul său Călin Lupo, proprietarii mașinii, au postat mai multe imagini cu vehiculul distrus. 

„Cum este posibil că în 2023 Primăria Cluj-Napoca să mandateze RADP prin serviciul de Ridicări Auto să ridice mașini cu utilaje vechi, pentru care nu se face mentenanță și nu sunt asigurate pentru cazuri în care produc daune vehiculelor pe care le ridică? Până unde merge nepăsarea primăriei față de contribuabili? Ne-au ridicat mașină parcată pe Tipografiei (e discutabil și motivul, dar asta e altă poveste – putem dezbate) și pentru că “a fost prea grea” nu au putut să o descarce de pe platforma în curtea RADP, motiv pentru care au chemat o macara proprietate RADP în ajutor și au reușit performanță de a o scapă de pe platforma și de a scapă brațul macaralei pe mașină, distrugând-o. Desigur că au o polița de asigurare facultativă, care acoperă daune de maxim 15.000 euro/eveniment, care in cazul nostru nu acoperă decât o parte din daună.  Întreb cum are dreptul Primăria Cluj Napoca să mandateze firme care sunt un pericol pentru bunurile cetățenilor și își asumă asta prin neverificarea că fac serviciul mandatat cu utilaje conforme și asigurări de bunuri?”, a scris Johanna Krech. 

„Cam așa arată grijă serviciilor din cadrul Primăriei Cluj de bunurile noastre. Azi, RADP Cluj. Sincer, principalii vinovați sunt șefii serviciului care trimit angajații să ridice mașini cu utilaje neconforme, defecte și care reprezintă un risc atât pt angajați cât și pe bunurile cetățenilor. Credeți că e primul caz? Nu, și se poate și mai rău. Credeți că angajații nu au semnalat problemele utilajelor cu care lucrează? Au semnalat dar cam degeaba. Noi am fost ghinioniștii de dată asta. Dată viitoare poate fi oricare din voi și cu consecințe mult mai grave”, a spus și Călin Lupo.

Cei doi au arătat că vor da în judecată Regia și Primăria în acest caz, arătând că este înadmisibil ca în 2023 să se întâmple așa ceva.

Mașina a fost ridicată dintr-o stație de încărcare electrică, de pe strada Tipografiei. Mașina este o Mazda, cx-60.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu