Închide

Cum să vă mobilați casa pentru prima dată (P)

ActualitateSocial by Actual de Cluj - iun. 10, 2021 0 206

Ați făcut-o în sfârșit – ați atins o etapă importantă a vieții și v-ați cumpărat prima dvs. casă. O casă care necesită mult mai mult mobilier decât un apartament mic. Cum ar trebui să umpleți tot acest spațiu? Mai multe paturi? Câteva canapele extensibile? Mese de dining și biblioteci?

Dacă v-ați trezit că aveți nevoie brusc de o casă întreagă plină de mobilă, acest articol este pentru dvs. Am adunat cele mai bune sfaturi despre cum să vă amenajați casa, fără să vă cheltuiți toți banii din bancă. Urmați sfaturile noastre și noua dvs. casă va deveni „acasă” înainte să vă dați seama.

Evaluați-vă inventarul curent

Oricât de mult ne-ar plăcea să ne mobilăm toată casa cu mobilier nou, pregătit pentru poze de Pinterest, pentru majoritatea dintre noi, aceasta nu este o opțiune realistă.

Deși probabil vor fi necesare unele piese noi, nu vă veți putea da seama cu adevărat ceea ce vă este necesar fără a face un bilanț al inventarului existent – mai ales dacă vă mutați împreuna cu acel cineva semnificativ, pentru prima dată.

Pentru a face acest lucru, aruncați o privire amănunțită asupra a tot ce aveți. Începeți cu piese de mobilier de bază și apoi treceți la articole mai mici, cum ar fi textile și accesorii. Evaluați fiecare articol pe baza utilității, stării și dacă se potrivește sau nu simțului stilului dvs. personal.

Faceți o listă și separați piesele în una din cele trei categorii: de păstrat, nesigur și donații / de aruncat. După ce ați stabilit primele două categorii, uitați-vă din nou peste ele. De această dată, decideți unde va fi plasat fiecare articol în noua dvs. casă. Luați în considerare aranjamente diferite, față de cum au fost aranjate până acum. Dacă ceva nu se potrivește cu adevărat în noul său mediu înconjurător, vă recomandăm să renunțați la acel obiect.

Clasificați achizițiile în funcție de prioritate

Deoarece cumpărarea unei case este o cheltuială atât de mare, oamenii au de obicei un buget limitat pentru mobilier, odată ce se mută. Acest lucru, împreună cu entuziasmul de a-și proiecta propriile spații pentru prima dată, poate duce la câteva greșeli costisitoare.

Fie noii proprietari se vor îndatora, oferind casei o renovare completă, fie vor irosi tot bugetul, făcând o cameră perfectă până la ultimul detaliu, ca să își dea apoi seama că nu mai au bani pentru alte elemente esențiale. Totuși, aceste situații pot fi evitate.

Iată ce nu vor să știți designerii de interior: este absolut acceptabil să mobilați o casă bucată cu bucată, mai degrabă decât să renovați fiecare cameră deodată. Deși probabil veți dori să vă asigurați că aveți câteva articole esențiale – un pat, un șifonier, una sau mai multe canapele extensibile și o masă – restul pot fi cumpărate în timp.

După evaluarea inventarului, determinați ce lipsește. Enumerați elementele de care aveți nevoie pentru a vă umple casa, punându-le în ordinea priorității. Apoi, luați-vă ceva timp pentru a decide cât de mult puteți cheltui, în mod realist, pe mobilier și faceți achizițiile în consecință. Păstrați lista la îndemână, astfel încât să o puteți consulta ori de câte ori aveți bani în plus.

Achiziționați articolele scumpe de la second-hand

Există o mulțime de moduri de a vă amenaja casa, fără a vă îndrepta către magazine scumpe de lux. Dacă mobilierul nou nu se va încadra în bugetul dvs. în viitorul apropiat, este timpul să deveniți creativi.

Din fericire, există o mulțime de moduri de a găsi piese accesibile la mâna a doua. Căutați magazinele second-hand din zona dvs. și vizitați-le în mod regulat pentru a vă face o idee despre inventarul lor în schimbare. Verificați online și căutați și alte site-uri de vânzare de mobilă second hand. Acordați atenție și piețelor de vechituri.

Poate fi, de asemenea, o idee bună să anunțați prietenii și familia că aveți nevoie de mobilier. Nu știți niciodată cine ar putea fi dispus să vă ofere niște piese la mâna a doua.

Oferiți-le articolelor second hand o evaluare fermă, înainte de a fi de acord să le luați acasă. Asigurați-vă că au toate piesele necesare, sunt etanșe din punct de vedere structural și destul de curate. Faceți tot posibilul pentru a obține articole care sunt în conformitate cu stilul dvs. personal, dar rețineți că nu trebuie să fie o potrivire exactă.

Încercați proiecte DIY

Dacă doriți să depuneți un efort suplimentar, este posibil să faceți anumite piese de mobilier să arate ca și cum ar face parte dintr-un set asortat. În ceea ce privește mobilierul, de cele mai multe ori tot ce aveți nevoie este un tutorial DIY potrivit și câteva straturi de vopsea.

Pentru a face acest lucru, primul pas este să găsiți o inspirație de design. Căutați pe site-uri de design interior până găsiți câteva fotografii care prezintă o estetică care vă place. Apoi, căutați un video sau un tutorial pas cu pas care să descrie în mod clar procesul și apucați-vă de treabă.

Acest text are caracter PUBLICITAR

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare