Închide

Cum să curățați pielea problematică: sfatul experților

ActualitateSocial by Actual de Cluj - sept. 09, 2022 0 124

O față frumoasă, proaspătă și odihnită face ca fiecare fată să pară mai frumoasă în ochii celor din jur. Din adolescență, spălatul feței cu apă nu mai este suficient. Întrebarea despre cum să vă curățați fața în fiecare zi și să efectuați corect toate etapele de curățare a pielii devine din ce în ce mai importantă. Efectul maxim poate fi obținut numai dacă se respectă toate etapele de curățare a tenului. 

Tipuri de piele problematică și îngrijire specifică

Pielea cu probleme este considerată de obicei cea pe care apar coșuri sau puncte negre. Pielea grasă și cea mixtă sunt cel mai des predispuse la acnee. Cu toate acestea, nu doar fața cu o producție excesivă de sebum, ci și cea care suferă de uscăciune, subțiere, pigmentare poate fi numită problematică.

Principala regulă de care trebuie să vă amintiți atunci când vă îngrijiți epiderma problematică este consecvența. Pentru ca tratamentele să aibă un rezultat vizibil, curățarea pielii cu probleme trebuie făcută de două ori pe zi: dimineața și seara.

Dacă tenul este gras, spălați cu apă rece. O mască de față hidratantă este necesară de două ori pe săptămână. Este important să nu exagerați cu utilizarea agenților de uscare. Abuzul va duce la uscăciune sau secreție excesivă de grăsime. Fața va deveni lucioasă de două ori mai mult, ceea ce poate duce la acnee și iritații.

Îngrijirea pielii uscate și problematice trebuie să fie cât mai delicat posibil. Produsele de curățare nu trebuie să conțină săpun sau alte substanțe agresive. Apa de la robinet poate intensifica problema, așa că ar trebui să alegeți un produs de curățare bifazică pe bază de ulei sau un lăptișor facial. Acestea acționează delicat asupra impurităților, fără a distruge stratul superior delicat. Cel puțin de două ori pe zi, pielea trebuie hidratată cu o cremă și un tonic.

Etapele de curățare pentru pielea problematică

Starea generală a feței depinde de un ritual zilnic adecvat. Din acest motiv, cosmetologii au definit 4 etape de curățare și îngrijire a pielii feței, care trebuie efectuate zilnic:

  • – Demachierea. Spumele și gelurile de curățare obișnuite nu fac întotdeauna față pe deplin sarcinii de îndepărtare a machiajul rezistent la apă. Demachiantele bifazice vor face față perfect acestei probleme. Fetele cu pielea uscată și problematică trebuie să fie atente la zona ochilor. Această zonă este cea mai subțire și cea mai sensibilă la uscăciune, așa că trebuie să folosiți cu grijă un tampon de bumbac pentru a îndepărta reziduurile de machiaj, fără a freca. Pentru pielea uscată, este mai bine să alegeți produse cremoase, iar pentru pielea grasă, o loțiune sau o emulsie este suficientă https://makeup.ro/brand/983142/
  • – Curățare. Curățarea pielii feței se poate face, de obicei, cu geluri sau spume. Dacă aveți o tendință de uscăciune, merită să alegeți produse cu adaos de ulei. Gelurile și spumele cu proprietăți antiseptice și de uscare sunt potrivite pentru cei care au ten uleios. Săpunul nu ar trebui să fie folosit niciodată ca agent de curățare. Chiar și pielea foarte grasă poate fi uscată de săpun, deoarece natura alcalină a acestuia spală complet bariera protectoare.
  • – Tonifiere. Unele persoane subestimează rolul unui tonic în rutina zilnică de îngrijire. Beneficiile acestui produs nu ar trebui să fie uitate. Tonicele ajută la îndepărtarea reziduurilor de curățare și a machiajului. Dacă este folosit în mod regulat, conferă feței un aspect proaspăt și uniformizează tonul. Indiferent de tip, asigurați-vă că alegeți un tonic care nu conține alcool.
  • – Hrănire. Pielea grasă și mixtă are nevoie de nutriție nu mai puțin decât pielea uscată. În timpul anotimpurilor reci, merită să dați preferință cremelor nutritive cu texturi dense, iar vara este suficientă o emulsie ușoară. În cazul tenului gras sau mixt, trebuie să se acorde prioritate produselor matifiante. Pielea uscată și problematică are nevoie de creme hrănitoare cu concentrate de vitamine.

Important de reținut – o curățare prea frecventă și agresivă este la fel de dăunătoare ca și o curățare insuficientă. Curățarea viguroasă acasă sau vizitele prea frecvente la cosmetician pot distruge complet bariera sa protectoare și pot duce la o deshidratare completă.

Cu o îngrijire adecvată, curățarea zilnică și îngrijirea pielii pot fi un ajutor fidel în lupta împotriva îmbătrânirii și a altor probleme care pot apărea. O caracteristică importantă este să alegeți produsele potrivite pentru tipul dumneavoastră de piele, să le folosiți în mod regulat și să nu exagerați cu procedurile!

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare