Închide

Cum să alegi șezlongul perfect pentru grădina ta

ActualitateSocial by Actual de Cluj - iul. 08, 2024 0 48

Dacă vrei să alegi un şezlong pentru grădina ta, este extrem de important să iei în considerare factorii menţionaţi în paragrafele următoare. Problema în majoritatea cazurilor este că alegerea este făcută doar pe baza preţului sau aspectului scaunului. Când alegi un şezlong grădină fara a lua in considerare factorii mai importanţi, vei face o alegere greşită.

Confort

Una dintre greşelile cele mai mari pe care le poţi face când cumperi un şezlong pentru grădină este să nu te gândeşti la confort. Degeaba scaunul arată minunat in decorul creat dacă nu vei putea să stai in el mai mult de jumătate de oră.

Reţine faptul ca un şezlong are de obicei o laţime de 60-90 centimetri. O astfel de diferenţă este imensă în foarte multe cazuri. Pur şi simplu, unii oameni s-ar simţi oribil într-un scaun cu o lăţime de 60 cm. Iar pentru alţi oameni, unul cu o lăţime de 90 cm ar fi prea mare.

De asemenea, trebuie precizat că atunci când cumperi un şezlong trebuie să analizezi şi capacitatea de încărcare. Foarte des, aceasta este de 100-120 kilograme. În caz că trebuie mai mult, acesta este un factor vital de considerat.

Design Şi Material

Cel mai bun şezlong pentru grădină este cel care are un design care se potriveşte. De exemplu, nu poţi avea un decor bazat pe elemente naturale şi să adaugi şezlonguri de grădină din plastic. Acestea ar arăta total nepotrivit.

Câteva dintre opţiunile cele mai populare sunt:

  • -Şezlonguri din lemn
  • -Şezlonguri din plastic
  • -Şezlonguri din ratan
  • -Şezlonguri din metal cu o umplutură textilă

Fiecare dintre aceste opţiuni are avantaje şi dezavantaje. Analizează-le pentru a face cea mai bună decizie pentru grădina ta.

Posibilitatea De Pliere

Atunci când spaţiul disponibil este limitat sau dacă vei muta şezlongul de multe ori, cea mai potrivită optiune este şezlongul pliabil. O să fie mult mai uşor să îl transporţi şi să îl depozitezi. Dacă asta nu contează si şezlongul pe care vrei să il cumperi nu va fi mutat decât foarte rar, poţi opta pentru un şezlong nerabatabil.

Trebuie reţinut că un şezlong nerabatabil este de obicei mult mai stabil şi mai puternic. Practic acesta va rezista un timp mult mai lung decât şezlongul rabatabil.

Greutate

Pentru multe persoane, greutatea şezlongului este ceva extrem de neimportant. Dar, în cazul in care vei muta des şezlongul, este o idee foarte bună să te gândeşti si la greutate. De exemplu, şezlongurile pliabile pot fi mutate destul de uşor, cum ar fi cele din ratan artificial sau plastic. Un şezlong de grădină greu nu este potrivit pentru transport constant şi vei avea nevoie chiar de ajutorul unui prieten pentru a îl muta.

Alte Funcţii

Ultimul lucru pe care trebuie să îl iei in calcul este lista de funcţii extra disponibile. Exemple pot fi date în:

  • -Balansare
  • -Reglarea înclinării
  • -Forma ergonomică

Poţi găsi şezlonguri cu foarte multe funcţii extra disponibile. Ia asta în calcul oricând bugetul o permite. Ca exemplu, alegerea unui şezlong cu o formă ergonomică va duce la un confort ridicat în momentul folosirii. Nu subestima niciodata listele de funcţii extra pentru decizia perfectă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare