Închide

Cum s-a desfășurat simularea Bacului în județul din țară cu al doilea cel mai bun rezultat. Jumătate dintre elevi au absolvit ”examenul”, în 5 școli media a fost peste 80%

Educaţie by Mihai Prodan - apr. 01, 2021 0 152

Cum s-a desfășurat simularea Bacului în județul din țară cu al doilea cel mai bun rezultat

Clujul e județul din țară cu al doilea cel mai bun rezultat din țară la simularea examenului de Bacalaureat, cu peste 4.000 de elevi participanți și o rată de promovare de peste 50%.

Datele Inspectoratului Școlar Județean arată că la nivelul județul Cluj rata de promovare pentru toate filierele și formele de învățământ este de 51.32%, cu 1,21% mai mare decât la simularea din 2019 – ultima organizată, căci anul trecut din cauza pandemiei nu a fost organizat un astfel de examen. În total în județ un număr de 4.016 elevi au participat la această simulare.  ”În conformitate cu prevederile procedurii privind organizarea și desfășurarea simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, rezultatele nu sunt publice, nu pot fi contestate și au fost comunicate direct elevilor”, arată IȘJ.

Rezultatele urmează să fie analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, și la nivelul consiliului profesoral din fiecare școală.

Examenul de limba și literatura română a fost promovat la Cluj de peste 80% dintre cei care l-au susținut, examenul de istorie – de 75% dintre cei prezenți, în vreme ce probele pentru limba și literatura maternă – germană și maghiară – au fost promovate de peste 90% dintre cei care le-au susținut.
Rezultate mai modeste au fost obținute la proba de matematică, 58% rată de promovare. Mai jos statisticile pentru fiecare probă:

Cea mai ridicată rată de promovare a fost înregistrată la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca (foto), 92% – adică 9 din 10 elevi au obținut note de promovare. De altfel în județul Cluj cinci unități de învățământ preuniversitar au înregistrat promovabilitate peste 80%:

Citește și:

Cluj, al doilea cel mai bun rezultat din țară la simularea bacalaureatului, peste 4.000 de elevi au participat

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare