Închide

Cum răspunde Primăria traficului infernal generat de Florești în unul dintre cele mai frumoase cartiere ale Clujului

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - nov. 24, 2017 0 1540

Străzi mai largi, cu cel puțin trei benzi de circulație. Asta analizează Primăria pentru a degreva traficul generat de comuna Florești în cartierul Grigorescu. Mai precis, lărgirea străzii Donath prin relocarea locurilor de parcare de pe această arteră care este sufocată de trafic în ultima perioadă.

Primarul Emil Boc a anunțat că unul dintre proiectele prioritare ale administrației este fluidizarea traficului pe strada Donath.

“Acolo lucrăm la soluţii de parking care să scoată maşinile parcate astăzi pe carosabil. Înainte de a realiza lărgiri, centuri, haideţi să vedem spaţiul dedicat traficului rutier să fie dedicat traficului rutier, cu prioritate, după părerea mea în viitor, transportului în comun. Primul obiectiv este ca maşinile care sunt parcate pe bulevardele majore, unde putem introduce linii dedicate transportului în comun, să fie puse în parkinguri”, a menționat Emil Boc.

Potrivit primarului, administrația caută soluții pentru amenajarea unor parkinguri în cartierul Grigorescu care să preia mașinile parcate de pe strada Donath.

Centura de nord, la pachet cu ansablurile imobiliare autorizate de Primăria Florești sub pădure, în zona Donath Vest, aduc un trafic infernal pe strada Donath prin cartierul Grigorescu. Riveranii spun că nu pot ieși din parcări, că circulă în coloane la anumite ore de vârf, dar și că tot acest trafic care vine dinspre Florești intră în Cluj-Napoca pe o stradă periculoasă, în pantă, unde în fapt, deși există două benzi (fără trotuare) și asflat, în realitate se circulă doar pe o bandă.

Oamenii au cerut soluții Primăriei în repetate rânduri. O soluție pe termen mediu anunțată pentru fluidizarea zonei este reprezentată de realizarea unui pasaj suprateran peste calea ferată în zona arterei Tăietura Turcului. Acest proiect este decomdată la stadiul de studiu de fezabilitate.

Vezi și:

Rutele care au început să concureze cu cel mai aglomerat drum din Cluj

Emil Boc a făcut declarații la emisiunea Clujul în Realitate difuzată pe Realitatea FM Cluj. 

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare