Închide

Cum răspund cluburile clujene la întrebarea clientului: Sunt în siguranță dacă vin la voi?

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 02, 2015 0 813

Avem cluburi/pub-uri/baruri amenajate în beciuri sau în foste spații industriale, unele premiate, unele consacrate, altele preferate de organizatorii de evenimente și frecventate de publicul de concerte. Unele făcute cu investiții minime, altele curățele, unele unde nu primești scrumieră și ești învitat să arunci chiștoacele pe jos, altele primind clienți chiar dacă spațiul e suprasolicitat . Unele sunt în subsoluri, au holuri înguste și o singură ieșire, sunt decorate „creativ”, cu pânze ușor inflamabile sau cu obiecte din cartoane, sunt ventilate precar sau par a nu fi ventilate. Cel mai probabil până acum nu ne-am gândit sau ne-am gândit în treacăt la vreunul dintre aceste aspecte de minimă siguranță. După tragedia din București din clubul Colectiv, apar și întrebările consumatorului de ieșiri în astfel de locuri din Cluj: Sunt în siguranță dacă vin la voi? Aveți mai mult de o ieșire? Cât de pregătiți sunteți în fața unui eveniment ca cel din București?

Cum răspund angajații sau proprietarii unor asfel de localuri din Cluj la astfel de întrebări, lansate în spațiul virtual, după incendiul soldat cu 30 de morți și 200 de răniți din Capitală.

Șteț Lucian de la Flying Circus PUB, de pe Iuliu Maniu: „Flying Circus Pub are toate autorizațiile necesare funcționării într-un mod legal. Are două ieșiri, conform normelor legale, ieșirea de urgență fiind una separată care nu duce într-o grădină sau în spațiu închis, are autorizație de la pompieri în cadul incendiilor, fiind un risc minim deoarece este construit în mare parte din cărămidă/beton, are extinctoare, are protecția muncii efectuată periodic pentru tot personalul”. Flying Circus avea programat peste câteva zile un concert la care erau așteptați 600 de oameni (Cradle of Filth), pe care organizatorii tocmai au anunțat că îl mută la Cluj Arena. 

La Gazette, de pe Călărașilor nr. 1 – parcul Cetățuia: “Chiar este o temă care trebuia dezbătută și luată în vedere de mult timp. Păcat că mulți și-au deschis ochii abia după o dramp de genul celei din București. Dar și așa sperăm să fie cu folos pentru viitor. Gazette are de ceva vreme planuri pentru a ameliora căile de ieșire din club și spațiul de desfășurare al evenimentelor cât și condițiile în care se vor desfășura evenimentele. Și asta într-un viitor foarte apropiat. Prioritatea ar trebui să fie publicul și siguranța acestuia. Condoleanțe familiilor îndurerate””

Teodor Negrea, Boiler Club de la Fabrica de Pensule: Există un plan de pază, un plan de situații de urgențe. Levelul de risc pentru incendii la Boiler Club este 1 – adica cel mai scăzut ( sunt doar betoane în club, inclusiv barurile….tot ce e înăuntru e ignifug). Exista 2 căi de evacuare. Exista 2 seturi a câte 3 extinctoare și personal calificat care să le folosească. Toți angajatii au fost instruiți în Protecția Muncii și PSI. Există sistem de lumini independent – chestiile alea verzi care-ți indică exit-ul (chiar dacă nu mai e curent). Există hidrant. Sunt convins că mai putem lucra la a face cât mai sigur și asta intenționăm în cel mai scurt timp posibil. Luni vom aduce specialiști și vom lua extra măsuri – tot ce trebuie, dacă trebuie”.

Lucian Dunăreanu de la Delirio. The Club, de pe Bd. 21 Decembrie 1989: „Ne mâhnește pe toți tragedia din București și, deși nu putem schimba nimic pentru acei oameni, vă asigurăm că încă de la deschidere am făcut și facem permanent tot ce este omenește posibil pentru a preveni astfel de incidente în Delirio. 1. Locația deține autorizatie PSI 2. Suntem dotați la locurile vizibil marcate cu destule extinctoare funcționale, aflate în perioada de valabilitate precum și cu indicatoare de semnalizare pentru urgențî. Întreg personalul cât și clienții noștri fideli cunosc modul de utilizare a stingătoarelor și sunt capabili să intervină. 3. Tot ce înseamnă lemn a fost tratat în prealabil cu soluții și substanțe ignifuge, care au scopul de a mări rezistența la ardere a materialelor lemnoase. 4. Încă de la deschidere avem un contract cu o firma de consultanță care permanent ne evaluează și ne fac sugestii în luarea tuturor deciziilor necesare pentru ca astfel de incidente să nu aibă loc. 5. Angajații sunt evaluați și educați periodic în ceea ce privește sănătatea și securitatea la locul de muncă, atât a lor cât și a clienților 6. Centrala termică și instalația de gaz sunt verificate periodic conform legii în vigoare. Instalațiile de aerisire sunt verificate și curățate săptămânal. 7. Am rezolvat mereu situațiile neprevăzute cu calm și maximă responsabilitate și suntem pregătitți ca în eventualitatea unui incident să reușim să evacuam în deplină siguranșă absolut toți clientii și angajații. În numele echipei Delirio, vă asigur că siguranța clienților a fost întotdeauna pe primul plan. Poate că de multe ori nu mi-ați înțeles gesturile, reacțiile și deciziile. Non-stop strângem toate chiștoacele și resturile menajere. Tot noi verificăm permanent și stingem țigările aprinse aruncate pe jos de anumiți clienti iresponsabili sau lăsate nesupravegheate. Permanent am ținut la igiena și siguranță și au fost destui care s-au supărat că le facem observații. Depunem absolut toate eforturile posibile ca dvs să vă petreceți timpul în Delirio într-un mediu safe. Am investit enorm de-a lungul timpului și o să o mai facem. Însă, cu acest prilej, vă rog, fiți responsabili și apreciati ce aveți în jur, nu distrugeți din nepăsare sau intenționat (unii). Sunt atâtea scrumiere pe mese. Nu aruncați Țigări pe jos, nici măcar pe ringul de dans. Nu pot decât să sper că ne vom educa și învăța unii pe alții. Sperând că aceste eforturi să fie de ambele părți și că astfel de situații ca cea din București să nu mai aibă loc, să ne vedem cu bine!”

sursa foto: Delirio. The Club (Facebook)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu